Akdeniz’de piyano sesleri yükselecek

Güncelleme Tarihi:

Akdeniz’de piyano sesleri yükselecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2011 00:00

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 12. Uluslararası Antalya Piyano Festivali bu akşam başlıyor. Sanat yönetmenliğini Fazıl Say’ın yaptığı festivalde dünyaca ünlü sanatçılar ve gruplar sahneye çıkacak.

Haberin Devamı

BU yıl 12’ncisi düzenlenen Uluslararası Antalya Piyano Festivali bu akşam ünlü besteci ve piyanist Fazıl Say’ın eserlerinin seslendirileceği konslerle başlıyor. İki gece üst üste saat 20.30’da düzenlenecek açılış konserinde Say’ın ‘Trompet Konçertosu’nu, ünlü trompet sanatçısı Gabor Boldoczki seslendirecek. Ardından Fazıl Say ve Gabor Boldozcki, Shostokovich’in ‘Piyano, Trompet ve Yaylı Çalgılar Konçertosu’nu birlikte yorumlayacaklar. Şef Gürer Aykal yönetimindeki Antalya Devlet Senfoni Orkestrası’nın sahne alacağı gecede Say’ın ayrıca tüm dünyada büyük ilgi gören ‘İstanbul Senfonisi’si de seslendirilecek.
Güçlü programıyla dikkat çeken festivalin bu yılki özel konukları arasında, Katia & Marielle Labeque piyano ikilisi de bulunuyor. 29 Kasım günü saat 20.30’da Antalya Kültür Merkezi’nde sanatseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanan Labeque kardeşler, ünlü besteciler Debussy, Stravinsky, Ravel ve Gershwin’in eserlerinden oluşan bir program sunacak.
Liszt Gecesi
Ünlü Macar besteci ve piyano virtüözü Franz Liszt, doğumunun 200’üncü yılında, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de farklı konserlerle anılıyor. İzleyenlerin merakla beklediği ‘Liszt Gecesi’nde; Dezsö Ranki ve Edit Klukon’un, bestecinin unutulmaz eserlerinden oluşan bir repertuvar sunacak olmasının yanı sıra gecede Liszt’in  Faust Senfonisi adlı eserinin daha önce hiç seslendirilmemiş bir versiyonu da ilk kez Antalya’da seslendirilecek. Konser, 1 Aralık günü, saat 20.30’da Antalya Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. 
Grammy’li cazcı
Michel Camilo Trio’dan muhteşem caz konseri Festival, ünlü  besteci ve piyanist Michel Camilo Trio ile keyifli bir caz gecesine de ev sahipliği yapacak. Latin ve caz müziğin efsane isimlerinden, Grammy ve Emmy ödüllü piyaniste, Charles Flores ve Clif f Almond eşlik edecek. Konser, 5 Aralık günü, saat 20.30’da Antalya Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.
Doğuştan gözleri görmeyen Japon piyanist Nobuyuki Tsujii, festivalin en merak edilen isimlerinden. 1988 doğumlu genç sanatçı, müzikal yeteneğiyle sadece Japonya’nın değil, tüm dünyanın gelecek vaat eden piyanistleri arasında gösteriliyor. 7 Aralık tarihinde, saat 20.30’da Antalya Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek konserde, genç piyanist, Mozart, Beethoven ve Mussorgsky’den eserler seslendirecek.
Festivalde ayrıca Ufuk ve Bahar Dördüncü kardeşler, Finlandiyalı besteci, şef ve piyanist Olli Mustonen, dans ve müziğin ateşini aynı sahnede buluşturan İspanyol piyanist David Peña Dorantes ve grubu da sahne alacak isimler arasında yer alıyor.  Festivalin 17 Aralık’taki kapanışını ise Moskova Virtüözleri ve şef Vladimir Spivakov yapacak. Ayrıntılı bilgi: www.antalyapianofestivali.com

Haberin Devamı

Asya’nın en iyisi Nuri Bilge Ceylan

Haberin Devamı

YÖNETMEN Nuri Bilge Ceylan, son filmi ‘Bir Zamanlar Anadolu’da’ ile ‘Asya-Pasifik Film Ödülleri’ne damgasını vurdu. ‘Bir Zamanlar Anadolu’da’, dört kategoride yarıştığı ‘Asya-Pasifik Film Ödülleri’nde üç ödül birden aldı. 2008 yılında ‘Üç Maymun’ filmiyle ‘En İyi Yönetmen’ ödülünü alan Ceylan, ‘Bir Zamanlar Anadolu’da’ ile bir kez daha aynı ödüle layık görüldü.
Gökhan Tiryaki’nin ‘En İyi Sinematografi’ kategorisinde ödüllendirildiği törende, film ‘Jüri Büyük Ödülü’nü de alarak, törende en çok ödül alan yapım oldu. Nuri Bilge Ceylan’ın katılamadığı törende, ödülleri Zeynep Özbatur Atakan teslim aldı.
Festivalde ‘En İyi Film Ödülü’, Asghar Farhadi’nin ‘A Seperation’ filmine verildi.

Haberin Devamı

‘Gelecek Program’ başladı

SANATÇI Leyla Gediz’in ‘Gelecek Program’ adlı sergisi Rampa’da dün açıldı. Sergi Gediz’in birçoğu seri olarak tasarlanmış ve deneysel bir üretim sürecine dayalı son dönem işlerinden oluşuyor. Leyla Gediz’in kendi kuşağının gelecek kurma telaşına ve yetişkin olma çabasına bir cevap olarak ürettiği Gelecek Program sergisi, oluştuğu hikâye parçalarının toplamından daha fazlasına; bizi birbirimize bağlayan ve hayatla ilişkimizi tanımlayan ortak paydalara karşılık geliyor. 7 Ocak 2012 tarihine kadar devam edecek sergide sanatçı, “Gelecek bize bugün ne vaat ediyor?” diye soruyor. www.rampaistanbul.com

Sanayi atıklarını sanata dönüştürdüler

Haberin Devamı

AYNI zamanda iki kız kardeş olan genç sanatçılar Selen ve Tulya Efe, henüz lise öğrencileri. Malzeme olarak hurda demir, bakır, atölye artığı seramik, cam, kullanılmış şişe ile kutuları kullanarak hazırladıkları sergiyle, geri dönüşümün önemine dikkat çekmek istiyorlar. Satışlardan sağlanacak gelirin Van depremzedelerine bağışlanarak bölgedeki yeniden yapılanmaya katkı sağlayacağı ‘Sanayi Atıkları = Sanat’ adlı sergi, dün ziyarete açıldı. Sergi, 12 Aralık tarihine dek İSO Odakule Sanat Galerisi’nde görülebilir.
Tel: 0212 251 46 31.

Kemancı  Ganiyevler  sahnede

AZERBAYCAN Devlet Sanatçısı ve Bilkent Senfoni Orkestrası başkemancısı Prof. Server Ganiyev, ölümünün birinci yıldönümünde Ankara’da özel bir konserle anılıyor. Bilkent Senfoni Orkestrası’nın yarın Ankara’da vereceği konserin üç solisti de kemancı ve Ganiyev ailesinden. Babasının orkestradaki görevini devralan Toğrul Ganiyev, aynı zamanda Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi. Server Ganiyev’in torunlarından 14 yaşındaki Elvin Hoca, iki yıl önce Lipinski-Wieniawski yarışmasında dünya ikincisi oldu. 19 yaşındaki Ceyla Ganiyeva ise Fransa ve Rusya’daki yarışmalarda dereceler aldı. Bilkent Konser Salonu’nda saat 20.00’de başlayacak konserde orkestrayı Azerbaycan Devlet Sanatçısı, Azerbaycan Devlet Senfoni Orkestrası Genel Müzik Direktörü Rauf Abdullayev yönetecek.

Haberin Devamı

Yunanistan’da krize neden olan tablo müzayedede

ANKARA Antikacılık tarafından 27 Kasım Pazar günü saat 14.00’te, Swissotel Ankara’da düzenlenecek müzayedede Türk resminin ünlü isimlerinin tabloları ve antikaların yanı sıra Hatice Kumbaracı Gürsöz’ün Yunan Parlamentosu’nda krize neden olan tablosu da satışa çıkacak. 17-26 Haziran 2011 tarihindeki Nafplion Festivali’ne katılan sanatçının, davetlilere dağıtılmak üzere beraberinde getirdiği masa takviminde yer alan tablosundaki Anıtkabir’i Akropolis zanneden LAOS Partisi Selanik milletvekili Kiriakos Velopulos “Akropolis’in Atatürk silueti ve Türk bayrağı ile resmedilmesi kabul edilemezdir” diyerek parlamentoya soru önergesi vermiş, konu Türk ve Yunan basını ile internet sitelerinde büyük tartışma yaratmış, ancak gerçeğin anlaşılması üzerine soru önergesi geri çekilmişti. Müzayedede Türk resim sanatının Hikmet Onat, Nuri İyem, Fikret Mualla, İbrahim Çallı, Ali Rıza Toroslu, Zeki Faik İzer, Burhan Doğançay, Nejad Melih Devrim, Mübin Orhon, Avni Arbaş, Leyla Gamsız, Sami Lim, Adil Doğançay, Şefik Bursalı, Hasan Vecih Bereketoğlu gibi önemli imzalarına ait eserlerinin yanı sıra çok sayıda nadide antika da satışa sunulacak. www.ankaramuzayede.com

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!