Akdağ: Hastanede ek ücret ödemeyin

Güncelleme Tarihi:

Akdağ: Hastanede ek ücret ödemeyin
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2006 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Sağlık Bakanlığı ya da üniversite hastaneleri dahil olmak üzere kamuya bağlı hastanelerde ek bir ücret talep ediliyorsa, vatandaşların bunu kesinlikle ödememesi gerektiğini belirterek, “Sağlık hizmetleri, ertelenemez bir hizmettir ve bu hususta vatandaşımıza zorluk çıkarmaya hiçbirimizin hakkı yoktur” dedi.

Haberin Devamı

Recep Akdağ, Bursa'da gerçekleştirdiği incelemelerin ardından Kervansaray Termal Otel'de düzenlediği toplantıda, ildeki durumu değerlendirdi.

Toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan Akdağ, ilde gerçekleştirdikleri incelemelerde, hasta muayene ve gerçekleştirilen ameliyat sayısının yaklaşık olarak ikiye katlandığını gördüklerini bildirdi.

Yapılan incelemelerde kardiyografi ve endoskopi gibi işlemlerin bekleme sürelerinin biraz uzun olduğunu belirlediklerini kaydeden Akdağ, “Bu süre, hekimlerin iyi yönlendirilmeleri ve koordineli çalışmaları sonunda mutlaka azaltılacak. İyi organizasyonlar yaparak, sıkışıklıkları ve vatandaşların bekleme sürelerini azaltmak ve daha iyi hizmet sunmak üzere arkadaşlara gerekli talimatları verdik” diye konuştu.

Haberin Devamı

Akdağ, ildeki aşılama, gebe belirleme ve bebek izleme oranlarının yüksek olduğuna işaret ederek, anne ve bebek ölümlerinin Bursa'da düşük, Türkiye ortalamasının altında, Avrupa Birliği ülkelerine yakın olmasının kendilerini çok memnun ettiğini, bu konuda çalışmaları daha da güçlendireceklerini bildirdi. Maliye Bakanlığı'nın, 1 Temmuz'da ayakta tedaviyle ilgili olarak yayınladığı tebliğe de değinen Akdağ, şunları kaydetti:

“Gerek Sağlık Bakanlığı'nın, gerekse kamuya bağlı hastanelerde, üniversite hastaneleri dahil olmak üzere vatandaşımızdan ek bir ücret talep ediliyorsa vatandaşımız bunu kesinlikle ödememeli. Bu hususta gerekli yönetimlere de başvurarak hakkını aramalıdır. Vatandaşımızı herhangi bir zorlukla karşılaşırsa konuyu il valiliklerine kadar götürmelidir. Çünkü sağlık hizmetleri, ertelenemez bir hizmettir ve bu hususta vatandaşımıza zorluk çıkarmaya hiçbirimizin hakkı yoktur.

Maliye Bakanlığı'nın 1 Temmuz tarihli tebliği, bizim kendi hastanelerimiz için kabul edilebilir rakamlar içermektedir. Bu, devlet hastanelerinde ayakta hastalar için ortalama 25 YTL, bizim eğitim ve araştırma hastanelerimizde 40 YTL'dir. Hep ortalama rakamlardan bahsediyoruz. Üniversite hastanelerimizde ise onların özellikleri dikkate alınarak 60 YTL'lik bir rakam belirlenmiştir.”

Haberin Devamı

Akdağ, Bursa'ya mutlaka bir kampus hastane kazandırılması gerektiğini belirterek, bu konuda gerekli değerlendirme ve incelemeleri gerçekleştirdiklerini, uygun arazi bulunduğu anda projeleri yaptırmaya başlayacaklarını sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!