Akçay'da 'toplu köpek itlafı' iddiası

Güncelleme Tarihi:

Akçayda toplu köpek itlafı iddiası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2007 11:41

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Akçay beldesi çöplüğünde çok sayıda itlaf edilmiş köpek bulunduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Akçay Hayvan Dostları Derneği Başkanı Melda Topcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kızılkeçili Çayı Dallas mevkisinde, Akçay Belediyesine ait çöplükten, çok sayıda yeni itlaf edilmiş ve çürümüş köpek leşleri çıktığını söyledi.

Topçu, çöplükten şu ana kadar 15 civarında ölü köpek çıkarıldığını belirterek, “Sistemli bir şekilde, aşılı, kısırlaştırılmış ve sahipli ev köpekleri de dahil olmak üzere, son 10-15 gün içinde 150-200 köpek öldürüldüğünü tahmin ediyoruz” dedi. Topcu, “Yazlıkçılar, yaz tatilinde çocuklarına okul hediyesi olarak aldıkları köpekleri sokaklara salıveriyorlar. Bu köpekler de sahipli oldukları halde sokak köpeği oluyor. Bu hayvanlara yazıktır” diye konuştu.

Topçu, belediye yetkililerinin köpeklerin itlafıyla ilgilerinin olmadığını ve konu hakkında inceleme başlatacaklarını söylediklerini belirtti.
Bu arada, görgü tanıklarının ifadelerine göre, zehirli et verildiği iddia edilen köpeklerin 5-6 dakika içinde öldükleri ileri sürüldü.

“BİR PROVOKASYONDUR”

Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu da belediye çöplüğünde köpek ölülerinin bulunmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.
İnceoğlu, olayı kısa sürede aydınlatacaklarını belirterek, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Biz bırakın köpekleri öldürmeyi, iki seneden bu yana sokak köpeklerini hem kısırlaştırdık hem de tamamını aşılattık. Seçimler öncesi böyle bir olayın gerçekleştirilmesi kabul edilemez bir olaydır. Bu bir provokasyondur. Bu olayı mutlaka aydınlatacağım. Temizlik şirketinden köpek ölümleri konusunda bilgi alacağım ve olayın takipçisi olacağım. Yakında olay açığa çıkar.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!