Akçay'da kedi ve köpekleri zehirlediler

Güncelleme Tarihi:

Akçayda kedi ve köpekleri zehirlediler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2009 15:24

BALIKESİR’in Edremit İlçesi’ne bağlı Akçay Beldesi’nde 5 köpek ve bir kedi kimliği belirsiz kişiler tarafından zehirlendi. Çevre sakinlerinin tüm müdahalesine rağmen can veren köpeklerin ölümü, hayvanseverleri ayağa kaldırdı.

Cumhuriyet Mahallesi Oruç Reis Caddesi 7'nci Sokak'ta bugün saat 10.00 sıralarında vatandaşlar tarafından 5 köpek ve bir kedi hareketsiz yatarken bulundu. Vatandaşlar, yoğurt yedirip su içirerek hayvanları kurtarmaya çalıştı ancak başarılı olamadı. Köpeklerin zehirlendiği sokakta buluşan bazı hayvanseverler, olay yerine gelen belediye temizlik ekipleri ile ‘hayvanların ölümünden belediyenin sorumlu olduğunu’ ileri sürerek tartıştı. Hayvanseverler, hayvan ölülerini görevlilere vermeyeceklerini, zehirlemenin sorumlusu ortaya çıkıncaya kadar sokakta bekleyeceklerini söyledi. Tartışmayı araya giren vatandaşlar yatıştırdı.

‘BELEDİYEYİ SUÇLAMAK YANLIŞ’

Edremit Körfezi Hayvan Dostları Derneği Başkanı Nezahat Salon, hayvan ölümlerinin üzücü olduğunu, ancak bu katliamdan Akçay Belediyesi’nin sorumlu tutulamayacağını söyledi. Salon şöyle dedi:
“Ölümlerden belediyeyi suçlamak insafsızlık. Çünkü hayvanlar yalnızca bir çöp konteynerinden yedikleri yiyecekle zehirlenmiş. Bunu hayvan düşmanı bir kişinin yapmış olabileceği üzerinde duruyoruz. Arkadaşlarımızın belediyeyi suçlamaları ise üzüntülerinden kaynaklanıyor. Bir insan nasıl olur da kimseye zararı olmayan hayvanları öldürebilir. Kedi, köpeklerin kime ne zararı var? Bu olayı şiddetle kınıyoruz.”

Akçay'da geçen yıl da çok sayıda köpek zehirlenerek öldürülmüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!