Akçaabat köftesi çok sevildi

Güncelleme Tarihi:

Akçaabat köftesi çok sevildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2001 00:00



Trabzon'un Akçaabat İlçesi'ne özgü "Akçaabat Köftesi" yörenin simgesi haline geldi. Akçaabat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Abdullah Mısır, Akçaabat köftesine olan talebin giderek arttığını belirtti. Mısır, şunları söyledi: "İlimize gelen yerli turistler Akçaabat'ta köfte yemeden dönmüyorlar. Talep karşısında ilçemiz ve beldelerimizde, yalnızca köfte satan lokanta sayısı 55'e ulaştı".

Abdullah Mısır, köftenin ilgi görmesinde ustaların büyük katkısı olduğunu anlatarak, "Bu ustalarımız adeta köfteyle anılır duruma geldiler. Bunların arasında merhum Pirali Altun, Nihat Aydın, Cemil Kalkışım'ı sayabiliriz. Bunların yetiştirdiği ustalar sayesinde meslek büyük ivme kazandı" dedi.

Mısır, Akçaabat köftesinin özgün yapılışı olduğuna işaret ederek şunları söyledi:

"Köftenin malzemesi dana eti, et yağı, ekmek ve sarmısaktan oluşur. Bu malzemelerin hepsi kıyma makinesinden geçirildikten sonra yoğrulur ve yarım saat dinlendirildikten sonra köfte haline getirilir. Ancak dana etinin özelliği yöremizin otlak alanlarında fazla bulunan kekik olduğu için, köftemizin lezzeti kekik otundan, diğer özellikleri ise ustasındandır (a.a)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!