Akçaabat, gastronomi turizmi merkezi oluyor

Güncelleme Tarihi:

Akçaabat, gastronomi turizmi merkezi oluyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2011 00:00

Adını Trabzon’un Akçaabat ilçesinden alan köfte, özellikle yaz aylarında günde ortalama 15 bin kişiyi ilçedeki restoranlara çekiyor.

Köftenin tadına bakanların yüzde 70’ini yöreyi ziyarete gelen turistler oluşturuyor. Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Coğrafya Eğitimi Anabilim Dalı araştırma görevlisi Ahmet Çavuş tarafından yapılan araştırmada Türk Patent Enstitüsü’nün (TPE) coğrafi işaretle tescillediği Akçaabat köftesinin bölge turizmine katkısının büyük olduğu, Akçaabat’ın gastronomi turizmi merkezi yolunda ilerlediği ortaya çıktı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!