Akademisyenlere üniversitede askerlik fırsatı

Güncelleme Tarihi:

Akademisyenlere üniversitede askerlik fırsatı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2010 10:08

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, "Akademisyenlerin askerlik hizmeti verirken sadece bulunduğu bölgede değil, ihtiyaç duyulan yere giderek eğitim vermesi şartıyla askerlik hizmetini tamamlaması konusunda yeni bir çalışma başlatmayı düşünüyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Bunun daha önce Türkiye'de uygulandığını bildiren Özcan, eskiden öğretmenlerin belirli eğitimi aldıktan sonra askerlik dönemlerinde de bulunduğu okulda öğretmenlik yaparak askerlik hizmeti verdiklerini hatırlattı. Özcan, "Öğretim üyesi ihtiyacı olan pekçok üniversitemiz var. İnceleme yapıp ordu tarafıyla da görüşüp gerekli bilgileri öğrendikten sonra belki böyle bir çalışma yapılabilir" şeklinde konuştu.

 

Üniversiteler endüstriden uzak duruyor

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, “Üniversiteler endüstriden uzak duruyor. Bu nedenle de hepimiz kaybediyoruz” dedi.

Üniversite-sanayi ilişkisini önemsediklerini anlatan Özcan, şunları kaydetti:

“Aşı meselesinde de domuz gribi çıktı, bunun için Sağlık Bakanlığı aşı ısmarladı. Ama biliyorsunuz ki o domuz gribi 6 ay sonra H1N1 olmayacak H1N2 olacak. Daha sonra da yine şekil değiştirecek. Her 6 ayda bu aşı için parayı dışarıya transfer edeceğiz. Bizim gibi bu virüs ataklarına maruz kalan ülkelerde üniversiteler bu kadar sakin mi kalmalı? Acaba üniversitelerimiz 'bu virüs nedir, bu kadar insanımız ölmesin, bir aşı geliştirelim' demiyorlar mı? Tohumculuk da öyle. Üniversiteler endüstriden uzak duruyor. Bu nedenle de hepimiz kaybediyoruz. Bu çalışma sistemini artık kurmalıyız. Kurmazsak bugünlerde bu dolgu zeminin, altımızın kayacağını hissediyorum. Türkiye her konuda iyiye gidiyor. Üniversiteler de derhal elinden geleni yapmalı ve insanlığın geleceği için endüstriye önem vermeli.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!