Akademisyenler Gezi Parkı için yürüdü

Güncelleme Tarihi:

Akademisyenler Gezi Parkı için yürüdü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2013 21:07

Türkiye’nin çeşitli ünversitelerinden gelen yaklaşık 500 kişilik öğretim üyeleri ve akademisyenler grubu, Gezi Parkı eylemine destek için yürüdü.

Haberin Devamı

Akademisyenler, “Akademi haziran direnişini selamlıyor. Bu gösteriler yalnızca çevre duyarlılığı veya hükünmetin elimizden aldığı Gezi Parkı olduğu için değil, 11 yıldır bir siyasi tarza, rejim inşaasına karşı biriken öfkedendir” dediler. Esat’ta toplanan akademisyenler Tunalı Hilmi Caddesi’nden Ankara’da gösterilerin simgesi haline gelen Kuğulu Park’a yürüdüler. Kürtçe-Türkçe sloganlar atan akademisyenler ellerinde İstanbul, Hatay ve Ankara’da ölenlerin fotoğrafını taşıdılar. Kuğulu Park’ta, ölenler için 1 dakikalık saygı duruşunun ardından slogan atan akademisyenlere, çevredeki vatandaşlar ve parkın içindeki göstericiler de destek verdi. 9 ayrı üniversiteden gelen akademisyenler adına yapılan ortak açıklamada şunlar kaydedildi:

HALK İSYANDA HAKLI

“Türkiye halkına dayatılan rejim değişikliğine ülkenin iktisadi bağımsızlığının ve geleceğinin garantisi olan tüm kaynakların yağmalanmasına ve mülk olarak sermaye devrimine karşı çıkan halkımız, ister yaşanan süreci bilinçle ve bilimsel temelleriyle kavrayarak, ister iktidarın giderek despotlaşan yaşam tarzı ve kimliği üzerine dayatmalara karşı biriktirdiği laik öfkeyle olsun isyan etmekte haklıdır.

ANAYASAYI DİRENEN HALK YAPACAK

Üniversiteler kişiliksizleşti ve hükümetten yana tavır almaya zorlandı. Kimi de bunu gönüllü olarak yaptı. Reyhanlı saldırısı gibi bu ülkenin yaşadığı en korkunç terör olayına üniversite yönetimleri sesini çıkarmayarak veya hükümetten yana çıkarak hükümetin hukuksuz uygulamalarının vebalini paylaştılar. Akademisyen Dernekleri olarak haziran direnişini koşulsuz destekliyor ve selamlıyoruz. Hükümetin ne üniversite yasası ne de anayasa yapacak ehliyeti olmadığını ilan ediyoruz. Yeni bir ülke kuracak anayasanın, bağımsız bilimsel toplumdan yana bir üniversite yasasının ancak direnen halkımız tarafından yapılacağını biliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!