Akademisyen bildirisine imza atan doçente uzaklaştırma

Güncelleme Tarihi:

Akademisyen bildirisine imza atan doçente uzaklaştırma
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2016 11:36

Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Latife Akyüz, ’Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi’ tarafından yayınlanan bildiriye imza attığı gerekçesiyle görevinden uzaklaştırıldı. Savcılık da hakkında ’terör örgütü propagandası yapmak’ suçundan soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

Düzce Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, Doç. Dr. Latife Akyüz hakkında soruşturma başlatıldığı belirtilerek, şöyle denildi:

"İlgili öğretim üyesinin Yükseköğretim Kurumları Yönetici, Öğretim Elemanı ve Memurları Disiplin Yönetmeliğinin 26’ncı maddesine dayalı olarak soruşturma süresince görevinin başında kalmasında sakınca görüldüğünden, ilgili hakkında görevden uzaklaştırma tedbirinin uygulanmasına karar verilmiştir. Düzce Üniversitesi olarak, vatanımızın birlik ve beraberliğini, bölünmez bütünlüğünü hedef alan her türlü terör faaliyetlerini ve girişimlerini şiddetle kınıyor, bu tür faaliyetlere destek verenlere karşı asla müsamaha gösterilmeyeceğini vurguluyoruz."

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı da Doç. Dr. Latife Akyüz hakkında ’terör örgütü propagandası yapmak’ suçlamasıyla soruşturma başlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!