AK Partili Tanrıverdi: Anayasa'yı tamamen değiştireceğiz

Güncelleme Tarihi:

AK Partili Tanrıverdi: Anayasayı tamamen değiştireceğiz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2011 14:33

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, 2011 genel seçimlerinden sonra Anayasa’nın değiştirilemez hükümleri dışındaki bütün maddeleri değiştireceklerini söyledi. Tanrıverdi, "Anayasa’nın değişimi demek Türkiye’nin demokratikleşmesi, sivilleşmesi, özgürleşmesi demektir. Bu Anayasa ihtilal ve darbe anayasasıdır. Bu değişiklik Türkiye’nin son 10 yılda yaşadığı ilerlemeyi daha fazla hızlandıracaktır" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi seçim çalışmalarına destek vermek için Uşak’a geldi. İl binasında partililerle biraraya gelen Tanrıverdi, basın toplantısı düzenledi. Yapılan her türlü anket çalışmasında AK Parti’nin oy yüzdesinin 45’in altına düşmediğini ifade eden Hüseyin Tanrıverdi, "Şu ana kadar dost düşman kim hangi amaçlı anket yaptırdı ise oylar yüzde 45’in altına düşmedi. Yorumlara baktığımız zaman, AK Parti’nin oyları bu seçimde yüzde 50’nin altına düşmez, diyorlar. Bunları neye göre yorumluyorlar? Elbetteki Türkiye’nin değişimini gören halkın bu noktada sandıkta tercihini yapacağını görerek söylüyorlar. Bu seçimlerde 367 garabetini ortadan kaldıran bir güçle, bir destekle AK Parti’yi parlamentoya taşımayı halkımız hedeflemektedir. Teşkilatlarımız bu programa göre çalışmalarını ortaya koyacak" diye konuştu.

Hüseyin Tanrıverdi, haziran ayında yapılacak genel seçimlerden sonra Anayasa’nın değiştirilemez hükümleri dışındaki bütün maddeleri değiştireceklerini belirterek, "Anayasa’nın değişimi demek Türkiye’nin demokratikleşmesi, sivilleşmesi, özgürleşmesi demektir. Bu Anayasa, ihtilal ve darbe anayasasıdır. Bu değişiklik Türkiye’nin son 10 yılda yaşadığı ilerlemeyi daha fazla hızlandıracaktır" dedi.

MAVİ MARMARA OLAYINI UNUTMADIK

Türkiye’nin itibarını ve onurunu yükselttiklerini iddia eden Tanrıverdi, "Özellikle Davos zirvesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ’one minute’ çıkışı Türkiye’de itibarlı güçlü, onurlu bir iktidarın olduğunu ortaya koymuştur. Bu davranış Türkiye’nin itibarını yükselten bir davranış olmuştur" diye konuştu.

Mavi Marmara olayını hiç unutmadıklarını kaydeden Hüseyin Tanrıverdi, "32 ülkeden değişik insan vardı. 9 insanımız can verdi. Birçok insanımız yaralandı. 500’ün üzerindeki insanımız ise bu çileyi çekti. İsrail acımasız vahşi, cani yüzünü orada gösterdi. Bu olaydan sonra Başbakan’ımız İsrail’e rehineleri bırakması için 24 saat mühlet verdi. Bizi de görevlendirerek İsrail’e gönderdi. Biz de 24 saat içinde rehinelerimizi 3 yolcu uçağı ve 3 ambulans uçakla alıp geri döndük. Önceden Türkiye birilerine böyle bir süre verecekti, kimse takmazdı ülkemizi. Ama şimdi Türkiye, İsrail gibi bir ülkeye 24 saat süre veriyor ve gerekeni yapıyor" dedi.

Tanrıverdi, basın toplantısının ardından partililerle yaptığı özel görüşme sonrasında karayolu ile Manisa’nın Kula İlçesi’ne gitti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!