Son dakika haberi: AK Partili siyasetçi Ahmet Budak silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Son dakika haberi: AK Partili siyasetçi Ahmet Budak silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2016 12:08

Hakkari'de 1 Kasım seçimlerinde AK Parti 1. sıra adayı olan Ahmet Budak, Şemdinli'de silahlı saldırıya uğradı. Hastaneye kaldırılan Budak, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Saldırı sonrasında Valilik, Altınsu köyünde 3 gün sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, 1 Kasım 2015'te gerçekleşen 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde Hakkari'den AK Parti 1. sıra milletvekili adayı Budak, Şemdinli'de çocuğu ile birlikte bayram ziyaretinden döndüğü esnada evinin önünde silahlı saldırıya uğradı. Ağır yaralanan Budak, Şemdinli Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

AK Parti Şemdinli İlçe Başkanı Fikri Algül, saldırganların olaydan sonra kaçtığını belirterek, "Evinin önünde saldırıya uğrayan milletvekili adayımız Budak, ağır yaralandı. Tedavisi sürüyor" dedi.

Haberin Devamı

HAYATINI KAYBETTİ

Ahmet Budak, yapılan tüm müdahalelere rağmen tedavi altında tutulduğu Şemdinli Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Budak’ın yakınları, acı haberle sinir krizleri geçirdi.

Güvenlik güçleri, olayın ardından kaçan saldırganların yakalanması için operasyon başlattı.

Haberin Devamı

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

Saldırı sonrasında Şemdinli ilçesine bağlı Altınsu (Şapatan) köyünde, 3 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yasak ilanı Hakkari Valiliği ve Şemdinli Kaymakamlığı internet sitelerinde yer almazken, köy camisinde hoparlör ile anons edildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay ise saldırı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Demokratik hak kalleşçe, pusu kurarak, insanları katletmek midir? Sizin siyasetinizin bir parçası da buysa eğer, biz bu siyaseti reddediyoruz, lanetliyoruz ve bu siyaseti engellemek için de elimizden geleni yapacağız" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!