Ak Parti'li Koca: Herkesten özür diliyorum

Güncelleme Tarihi:

Ak Partili Koca: Herkesten özür diliyorum
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2010 14:26

AK Parti Ankara Milletvekili Faruk Koca, bazı gazetelerde ve internet haber sitelerinde şahsıyla ilgili yer alan ifadelerin “tamamen asılsız olduğunu” belirterek, “Şahsımdan hareketle bu davanın öncüsü olan isimlere karşı girişilen maksatlı saldırı nedeniyle her birinden ayrı ayrı özür diliyorum” dedi.

Haberin Devamı

AK PARTİ'YE OYLAMA ŞOKU / FOTO GALERİ



Koca, yaptığı açıklamada, bugün bazı gazetelerde ve internet sitelerinde  “şahsıyla ilgili tamamen asılsız ve mesnetsiz bazı iddiaların yer aldığını”  belirtti. Koca, açıklamasında, “Ne benim ne de grubumuzdan herhangi bir  arkadaşımın söz konusu haberlerde iddia edildiği gibi Anayasa değişikliği  görüşmeleri sürecinde milletvekillerinin hür iradelerine müdahale etmesi,  milletvekillerini takip etmesi, milletvekilleri ile ilgili tahminlerde bulunarak  liste hazırlaması kesinlikle söz konusudur” ifadesini kullandı.

VEKİLLERE ÇAĞRI

Başbakan Erdoğan grup toplantısında kapalı bölümde milletvekillerine birlik beraberlik mesajı verdi.
 
Milletvekillerine "Birlik ve beraberliğimizi bozmayalım" diye seslenen Başbakan Erdoğan, Anayasa paketinin de önemini anlattı. Başbakan demokratikleşmeyle ekonominin "At başı" gitmesi gerektiğini vurgulayarak "Anayasa değişiklik paketiyle gelen demokratikleşme adımlarının ekonominin istikrarının sağlanması açısından büyük önem taşıdığına vurgu yaptı.


Faruk Koca, açıklamasında şunları kaydetti: 

“Uzaktan çekilmiş bir fotoğraf esas alınarak, tamamen tahminler ve  varsayımlara dayalı şekilde son derece çirkin değerlendirmelerde bulunmak basın  ahlakıyla bağdaşmaz. Söz konusu gazetelerde ve internet haber sitelerinde yer  alan şahsımla ilgili ifadeler tamamen asılsızdır.

Benim, AK Parti Grubu içinde, AK Parti camiası içindeki hiçbir  arkadaşımla ilgili böyle bir tasarrufta bulunmam asla söz konusu olamaz. İsmi  geçen arkadaşlarımla ilgili böyle bir tereddütün şahsımda oluşması da mümkün  değildir. Bu arkadaşlarımın en az benim kadar partimize ve bu hareketimize  sevdalı oldukları herkesçe bilinmektedir.

Adım kullanılmak suretiyle isimleri etrafında tereddüt ve güvensizlik  oluşturulmak istenen milletvekili arkadaşlarımın her biri en az Faruk Koca kadar  AK Parti'lidir, bu hareketin gönüllüsüdür, kurucusudur, millet sevdalısıdır.

Şahsımdan hareketle bu davanın öncüsü olan isimlere karşı girişilen  maksatlı saldırı nedeniyle her birinden ayrı ayrı özür diliyorum. Söz konusu  iddia ve ithamlar, Anayasa değişikliği görüşmeleri sürecinde AK Parti içinde  nifak oluşturmaya gayret eden odakların suçüstü yakalanmasıdır. Kaldı ki, bizzat  Genel Başkanımız, AK Parti'nin ve milletvekillerimizin faaliyetlerinin, bütün  Türkiye için özlemini çektiğimiz demokrasi ve özgürlük anlayışına dayalı olarak  yürüdüğünü çeşitli defalarca açıklamıştır.

Milletvekillerine güvenmedikleri için oy verme kabinine dahi sokmayan  partilerin durumu görmezden gelinirken, AK Parti'nin demokrat ve özgürlükçü  çalışma yöntemini karalamaya çalışanları esefle kınıyorum.

Bu asılsız iddialar, AK Parti olarak, Anayasa değişikliği görüşmeleri  sürecinde gösterdiğimiz tarihi dayanışma ve kardeşliğimize asla zarar  veremeyecektir.”
      

Haberin Devamı

  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!