AK Parti'li Kılıç muhalefete yüklendi

Güncelleme Tarihi:

AK Partili Kılıç muhalefete yüklendi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2009 16:40

AK Parti Grup Başkan Vekili Suat Kılıç, milletin, vekillerini Meclisi terk etsinler diye değil, Meclis'teki çalışmalara katkı versinler diye seçtiğini söyledi.

Haberin Devamı

AK Parti Grup Başkan Vekili Suat Kılıç, “demokratik açılım” sürecinin anlatılması çalışmaları kapsamında AK Parti Antalya İl Teşkilatı'nın Kasım ayı İstişare Kurulu toplantısına katıldı.

Toplantı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıç, Türkiye'de topluma, demokrasi, barış ve özgürlük getirmek için “demokratik açılım” sürecini başlattıklarını kaydetti.

Demokratik açılım sürecinin amacının ülkenin tamamında huzuru, barışı ve kardeşliği egemen kılmak olduğunu anlatan Kılıç, “Dolayısıyla bu çerçevede halkımızı bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz. Öncelikle AK Parti örgütünü, teşkilatlarımızı bilgilendirmeyi amaçlıyoruz. Bu süreçte hukukun üstünlüğünü, demokrasinin kalitesinin artırılmasını, bireyin özgürlüklerinin geliştirilmesini hedefliyoruz. Demokratik açılım sürecini Anayasa'nın ilk üç maddesi çerçevesinde yürüteceğimizi toplumla, kamuoyuyla, halkla paylaşıyoruz” dedi.

Kılıç, çalışmalar sürecinde, “tek vatan, tek devlet, tek bayrak ve tek millet” anlayışı çerçevesinde demokratik açılım sürecini halka anlatmayı, AK Parti'nin yöneticileri ve sözcüleri olarak bütün Türkiye çapında başlattıklarını dile getirdi.

“MİLLET, MECLİSİ TERK EDENLERE İYİ GÖZLE BAKMIYOR”

Gazetecilerin, “demokratik açılım” konusunda TBMM'de dün yapılan genel görüşme sırasında CHP'lilerin Genel Kurul'u terk etmesine ilişkin sorularını da yanıtlayan Kılıç, “CHP bu Meclisi ilk defa terk etmiyor. 2007 yılında CHP, cumhurbaşkanı seçimleri öncesinde de TBMM'yi terk etme gafletinde ve dalaletinde bulunmuştu. Millet, Meclisi terk edenlere iyi gözle bakmıyor. Millet, vekilleri Meclisi terk etsinler diye değil, Meclis'te otursunlar ve çalışmalara katkı versinler diye seçiyor” karşılığını verdi.

CHP'nin bu süreçteki yaklaşımlarını ve attığı adımları “sağlıklı adımlar olarak görmediklerini” savunan Kılıç, milletin de bunun değerlendirmesini zaman içinde çok iyi yapacağını kaydetti. Kılıç, şöyle devam etti:

“CHP'liler Salı günü genel görüşmenin ön görüşmeleri sırasında TBMM genel kurulunda teamüllere ve siyasi alışkanlıklarımıza aykırı bir şekilde korsan gösteri yaptılar. Pankartlı bir eylem yaptılar ve yine o gün talihsiz bir şekilde CHP sözcüsü Onur Öymen, Dersim yöntemini, terörle mücadele yöntemi olarak önerdi ve (anaların ağlaması gerekiyorsa bırakın analar ağlasın) dedi. Biz yola çıkarken (analar ağlamasın kan ve göz yaşı akmasın) diyoruz. CHP sözcüsü, TBMM çatısı altında (Dersim yöntemiyle terörle mücadele edin ve bırakın analar ağlasın) diyor. Bu ikinci fotoğraf. Üçüncü bir kare; dün AK Parti sözcüsü kürsüye çıkarken izleyici localarında genel kurul salonunda bir protesto eylemi yaşandı. Arka planına baktık, protestocuları Meclise getirenler, CHP'li milletvekili arkadaşlar. Dolaysıyla bu tablolar, doğru tablolar değil.”

Kılıç, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın dün Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmayla ilgili olarak, “Sayın Baykal'a hem Dersim yöntemi konusunda hem de sözde Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili dün TBMM Genel Kurulunda sarf ettiği sözlere açıklık getirme çağrısında bulunuyorum. Bir de kendilerine tavsiyem var, bir daha TBMM'yi terk etmesinler. Millet meclisi terk edenlere ağır fatura kesmesini çok iyi biliyor” dedi.

DEMOKRATİK AÇILIM 81 İLDE ANLATILACAK

Suat Kılıç, AK Parti'nin Tunceli hariç diğer illerden milletvekili çıkaran, 29 Mart seçimlerindeki oy oranlarına göre Tunceli'den de vekil çıkarabilecek bir parti olduğunu kaydederek, “demokratik açılım” sürecini il ve bölge ayrımı yapmadan her yerde anlatacaklarını ifade etti. Kılıç, bu süreçte, bakanlar, grup başkan vekilleri, genel başkan yardımcılarının görev alacağını ve halkla hassasiyetlerini paylaşmaya devam edeceklerini söyledi.

Kılıç, İstişare Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada da, AK Partililerden “Demokratik açılımı” kapı kapı dolaşarak anlatmalarını istedi.

AK Parti olarak “Hiç kimse siyasal meşruiyetini terörden de alamaz, terörle mücadele istismarından da alamaz” dediklerini ifade eden Kılıç, “Türkiye'de bazıları var ki maalesef varlık sebepleri, ayakta durma imkanları terörün varlığına bağlı. Birileri de maalesef terörle mücadeleye ve terörle mücadele sürecinin istismarına dayalı bir siyasal varlık arayışı ve anlayışı içerisindeler” diye konuştu.

Söylemedikleri sözlerin kendilerine maledildiğini savunan Kılıç, “Yapacağız demediğimiz şeyleri yapacakmışız gibi gösteriyorlar. Her türlü bölücülük isnadını, her türlü fitne fesat isnadını bize yöneltiyorlar. Çamur atıyorlar. Yapışmazsa izi kalır mantığıyla hareket ediyorlar ama AK Parti'nin duvarında çamur da durmaz izi de kalmaz” dedi.

Türkiye'yi bölgede model yapan şeyin Cumhuriyetin aynı zamanda demokratik bir rejimi benimsemesi olduğunu kaydeden Kılıç, muhalefetten değil, muhalefetin üslubundan rahatsız olduklarını belirtti.

Kılıç, illegal yapılarla masaya oturmanın söz konusu olmayacağını da kaydederek, “Türkiye'nin bu süreçte teröre göz yumma, terörle mücadeleden geri durma gibi bir yaklaşımı asla söz konusu olamaz. İllegal yapılarla masaya oturmak gibi bir durum asla mevzu bahis edilemez. Ne terör ne de teröristler, ne de terör örgütü, AK Parti'nin ve Hükümetimizin muhatabıdır, olamaz. Terörle müzakere yoktur, terörle mücadele vardır” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!