AK Partili Demir: Valimiz doğru yapmıştır

Güncelleme Tarihi:

AK Partili Demir: Valimiz doğru yapmıştır
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2011 19:21

AK Parti Tokat Milletvekili Osman Demir, Tokat Esnaf ve Sanatkarları Odası'nın (TESOB), önceki gün düzenlenen sertifa töreninde çıkan tartışmanın ardından Vali Şerif Yılmaz'ın salondan ayrılmasıyla ilgili olarak, “Hakikaten orada oturanların ayağa kalkması kürsüye yürümeleri resmi adaba uyan tavır değildi. Hadi siyasetçileri göğüsleriz ama orada ilin mülki amiri olarak sayın vali, programın ağırlığına uymayan davranışlara seyirci kalamazdı. Bence sayın valimiz doğru yapmıştır” dedi.

Haberin Devamı

Demir, AK Parti Tokat İl Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında, Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) ile Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından hayata geçirilen “Tarım İşçiliğinde Eğitim, İstihdam ve Sosyal Güvenlik Projesi” kapsamında eğitim alan kursiyerler için düzenlenen sertifika töreninde yaşanan olaylara ilgili şu bilgileri verdi:

“Söz konusu olayın olduğu gün TESOB'un bulunduğu binanın önünden tesadüfen geçiyordum. MHP Tokat Milletvekili Sayın Reşat Doğru ile birlikte MHP'li milletvekili adayları, il genel meclisi üyesi ve bazı partililer TESOB'un bulunduğu binanın önündeydiler. Ben, kendilerinin seçime yönelik çalışma yaptıklarını düşünürken, Vali beyin gelmesiyle bir program için orada olduklarını öğrenmiş oldum. Oda başkanı bizlere davetiye gönderdiklerini söyledi. Ben de demek ki sekreterim görevini iyi yapamamış dedim ve programa katıldım.
Ben konuşmamda programın içeriğine uygun olarak, Cumhuriyet kurulduğunda Türkiye'nin toplam nüfusunun yaklaşık yüzde 80'inin kırda yaşadığını, bugün ise bu yapının tersine döndüğünü, tarım sektöründe gizli işsizliğin ve kayıt dışılığın daha ileri düzeyde olduğunu, kırdan kente göçle birlikte gizli işsizlik sorununun doğal süreçte çözülüyor olmasının memnuniyet verici olduğunu, programa esas olan projenin sektörde çalışanları sosyal güvenlik şemsiyesi altına alması ve kayıt dışılığı önlemeyi amaçlamasını anlamlı bulduğumu söyledim.
Sayın Doğru ise Tokat'ın hızlı göç verdiğini, milletvekili sayısının 7'den 5'e düştüğünü, pek çok esnafın kepenk kapattığını, Tokat'ta 5 kişiden birinin işsiz olduğunu, bazı işsizlerin iş bulma umudunu yitirdikleri için iş dahi aramadıklarını, tarımın ve hayvancılığın mahvolduğunu, bu iktidardan hiç kimsenin memnun olmadığını, kendilerinin iktidarda oldukları zamanki mazotun fiyatıyla, şimdiki mazot fiyatı arasında korkunç fark oluştuğunu sert bir dille ifade etti. Sayın Doğru'nun, doğru olmayan konuşması üzerine, düzeltme yapmak istediğimi birlik başkanına ilettim. Birlik başkanı başlangıçta talebimi olumlu bulmakla birlikte vali beyin konuşmasından sonra sertifika törenini başlattı. Cevap hakkımı kullanmama fırsat vermedi. Program gereği bir kursiyere sertifika verdikten sonra düzeltme amacıyla ikinci defa konuşmak zorunda kaldım.”

“ORTAMI GERMEK İSTEMEDİM”

Konuşmasında Tokat'ın nüfus rakamları hakkında bilgiler verdiğini belirten Demir, “Benim nüfusla ilgili açıklamalar yaptığım sırada vali bey, yıllar itibariyle Tokat'ın resmi nüfus büyüklüklerini söyledi. Ortaya çıkan kargaşadan rahatsız olduğunu ifade etti, 'Devletin valisi buraya geliyorsa siyaset yapılmaz' diyerek toplantıyı terk etti. Ben de ortamın daha fazla gerilmemesi için 'sizler her ne kadar benim konuşmalarımdan rahatsız olsanız ve beni konuşturmak istemeseniz de ben yine de sizleri saygıyla selamlıyorum' dedim ve kürsüyü terk ettim” dedi.

Kendisine Reşat Doğru'dan sonra konuşma sırası verilerek, iktidar milletvekili olarak muhalefetin olası eleştirilerine cevap verme fırsatı tanınmadığını, gayri ihtiyari ikinci defa konuşmak zorunda bırakıldığını kaydeden Demir, “Sayın Reşat Doğru'nun söyledikleri maalesef resmi istatistik bilgiye dayanmamaktadır. Tam anlamıyla klasik yanıltıcı bir anlayışla gerçekleri çarpıtmıştır. Tepkimiz buna karşı olmuştur” diye konuştu.

Bir gazetecinin “Vali Şerif Yılmaz'ın programı terk etmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?” soru üzerine de Demir, şunları kaydetti:
“Sayın valimin tepkisini yerinde karşılıyorum. Çünkü orada nüfusun resmi rakamlarını söyledi. Hakikaten orada oturanların ayağa kalkması kürsüye yürümeleri resmi adaba uyan tavır değildi. Hadi siyasetçileri göğüsleriz ama orada ilin mülki amiri olarak sayın vali programın ağırlığına uymayan davranışlara seyirci kalamazdı. Bekleyemezdi. Bence sayın valimiz doğru yapmıştır. MHP'nin dışında hiçbir siyasetçinin olmaması benim de oraya tesadüfen rastlamış olmam, rahatsız edici bir durum var ortada. Acaba sivil toplum örgütümüzün başkanı orayı bir partinin seçime yönelik propaganda vesilesi kılmak istedi mi? diye ister istemez aklımıza geliyor. O programı öyle amaç mı güttü? diye aklımıza geliyor. Kaldı ki oradaki tatsızlığı benim ikinci defa söz almama bağlamasını çok çirkin buluyorum. Çünkü ben sayın Reşat Doğru'nun doğru olmayan açıklamaları üzerine söz almak zorunda kaldım. Oranın huzurunun adabının bozulması için söz almadım. Ama sayın birlik yöneticileri buna çanak tutmuştur.”

Proje kapsamında Birlik Düğün Salonu'nda önceki gün düzenlenen törene katılan AK Parti Tokat Milletvekili Osman Demir ve MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru arasında konuşmaları sırasında tartışma yaşanmış, Osman Demir'in konuşmasını bitirmesinin ardından Vali Şerif Yılmaz, yaşananlar üzerine programı organize edenlere tepki göstererek salondan ayrılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!