AK Partili Çelik'ten Kızılay'a ağır eleÅŸtiri

Güncelleme Tarihi:

AK Partili Çelikten Kızılaya ağır eleştiri
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 25, 2011 16:34

7.2 büyüklüğündeki depremle sarsılan Van’da yardım dağıtımındaki sıkıntılar vatandaşların sabırlarını tüketirken zor anlar yaşamasına neden oldu. İnsanlar çadırları alabilmek için birbirini ezdi. Asker kalabalığı dağıtmak için havaya ateş açtı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de Kızılay'ı eleştirerek, "Kızılay deprem bölgesinde çadır temin etme noktasında iyi bir sınav veremedi" dedi.

Haberin Devamı

Çadır ve yardım malzemelerinin dağıtımı sırasında yaÅŸanan organizasyon eksikliÄŸi vatandaÅŸların izdihama yol açmasına neden oldu.  Â

ÇADIRLAR KAPANIN ELİNDE KALDI / FOTO GALERİ

YARDIM MALZEMELERİNİ BÖYLE TALAN ETTİLER / WEB TV

Çadırları ve yardım malzemelerini kısa sürede araçtan indirip taşımaya başlayan vatandaşlara askerler engel olmaya çalıştı hatta bir ara havaya ateş açtı, ancak izdihama engel olamadı. Yaşanan görüntüler yardım dağıtımın organizasyonunda hala sıkıntı yaşandığını ortaya koydu.

Van'da meydana gelen  depremde büyük hasar oluÅŸan ErciÅŸ ilçesinde havanın karanlık olması yüzünden  güçlükle yürütülen arama kurtarma çalışmalarına sabah saatlerinde hız verildi.Â

Erciş'te dün meydana gelen depremin ardından, enkaz altında kalan  kişilere ulaşılması için başlatılan arama kurtarma çalışmaları sürdürülüyor.

İlçede arama kurtarma çalışmalarında, gece saatlerinde, havanın kararması  yüzünden iş makinelerinin sağlıklı çalışamaması sebebiyle güçlük yaşandı. Ancak  günün aydınlanmasıyla Erciş'e gelen çok sayıda sivil arama kurtarma ekibi  çalışmalarına hız verdi.

Çalışmalarında özellikle canlı insanların olma ihtimalinin yüksek olduğu  binaların enkazlarına ağırlık veren ekipler, dedektörler ve arama kurtarma  köpekleriyle çalışma yapıyor.

Haberin Devamı

HÜSEYİN ÇELİK ELEŞTİRDİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Kızılay'ın deprem bölgesinde çadır temin etme noktasında iyi bir sınav veremediğini söyledi.

Van'da Balçiçek İlter'in sorularını yanıtlayan Hüseyin Çelik, "Depremin hemen ardından Sayın Atalay ile birlikte TOKİ Başkanımızla beraber Ankara'dan bir grup buraya intikal etik. Sayın Başbakan da birkaç saat sonra buraya geldi. En çok kayıp verilen yer Erciş'e geçtik. Gece geç vakitlere kadar Sayın Başbakan'la birlikte bölgede incelemelerde bulunduk." dedi.

"Musibetler üst üste geldi. Bir yandan 24 vatan evladınızı defnediyorsunuz, arkasından bir de deprem geliyor. Halkın hissettiğinden daha fazlasını hissediyoruz sorumluluk konumunda olduğumuz için" diyen Çelik, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"Erciş ve Van sokaklarında dolaşırken Sayın Başbakan'ın 7 bakanıyla beraber halkıyla beraber olması, geçmiş olsun dileğinde bulunması ve olması gereken çalışmaları kendisinin kumanda etmesi halkta büyük memnuniyet uyandırdı. Ama 'Şu kadar zaman oldu hala bize çadır gelmedi, kurtarma ekibi gelmedi' diye sitemlerini ileten vatandaşlarımız da oldu."

Evleri hasar görmeyen vatandaşların da evlerine girmek istemediğini kaydeden Çelik, "9 bine yakın çadır gönderilmesine rağmen çadır yeterli değil. Kızılay bu noktada iyi bir sınav veremedi."

İlk etapta yeterli çadırın bölgeye intikal ettirilemediğine dikkat çeken Çelik, "Burası yakın bir yer değil onlara da hak veriyorum ama... Sayın Bayraktar'la gitiğimiz köylerde örneğin Gedikbulak Köyünün nüfüsü 2000'e yakın. Biz oraya gittiğimizde ulaşan çadır 30 taneydi. Bu geceyarısına kadar yeteri kadar çadır gelecek. Ama ilk etapta vatandaşın başını sokacağı yer olduğu için çadır ve battaniye önemli. Bu konuda eksikliği ben de kabul ediyorum. Çadırların intikalinde bir sorun var." dedi.

         

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!