AK Partili Çelik'ten Albay Çiçek'e dava

Güncelleme Tarihi:

AK Partili Çelikten Albay Çiçeke dava
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2010 12:28

Halen AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan, eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek “İrtica ile Mücadele Eylem Planı” davasına müdahil olma talebinde bulundu.

Haberin Devamı

 

Çelik'in avukatı Mehmet Fuat Aksoy, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesineiletilmek üzere, nöbetçi Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesine müdahillik talepleriniiçeren dilekçeyi verdi.

Dilekçede, “İrtica ile Mücadele Eylem Planı” adlı belgede, “MilliEğitim Bakanlığına ait okul öğrencilerine ait ibadet görüntü ve haberlerinmedyada yoğun biçimde yer alması sağlanarak, Milli Eğitim Bakanı kamuoyu nezdindeyıpratılacaktır” ifadesi bulunduğu belirtilerek, dönemin Milli Eğitim BakanıÇelik'in, AK Parti'den ayrı olarak zarar gördüğü ifade edildi.

Haberin Devamı

Avukat Aksoy, müvekkilinin suçtan doğrudan zarar gördüğünükaydetti ve “Adaletin tecellisi için müdahillik talebinde bulunduk” dedi.

Hüseyin Çelik, planda adı geçtiği için Albay Çiçek hakkında dava açacak.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından dün kabul edilen İrticayla Mücadele Eylem Planı iddianamesinde AK Parti müşteki, Başbakan Recep tayip Erdoğan da mağdur sıfatıyla yer alıyordu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!