Ak Parti'li başkanın evine el bombası atıldı

Güncelleme Tarihi:

Ak Partili başkanın evine el bombası atıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2010 10:18

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, AK Parti ilçe başkanının evine el bombası atıldı.

Haberin Devamı

EVİN CAMLARI KIRILDI - FOTO GALERİ

HAKKARİ’nin Yüksekova İlçesi AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Uçar’ın evine el bombalı saldırı düzenledi. Bombanın evin arka balkon duvarına çarpıp patlaması nedeniyle ölen ya da yaralanan olmadı.

Olay, dün saat 23.30 sıralarında Eski Kışla Mahallesi'nde meydana geldi. AK Parti Yüksekova İlçe Başkanı Ahmet Uçar’ın ailesiyle birlikte yaşadığı tek katlı eve kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından el bombası atıldı. Bomba evin arka balkon duvarına çarpıp dışarı patlaması nedeniyle ölen ya da yaralanan olmazken, evin camları kırıldı.

Patlamanın ardından olay yerine gelen polis, çevrede güvenlik önlemi alarak inceleme başladı. AK Parti İlçe Başkanı Uçar, saldırıyı yapanların bir an önce yakalanmasını istedi. 

"ÇOCUKLARIMIN NE GÜNAHI VAR”
         
 Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, AK Parti  İlçe Başkanı Ahmet Uçar, evine el bombası atılması olayı ile ilgili, “bu  saldırıyı yapanlar, demokrasiye tahammülü olmayanlardır” dedi.

Uçar, saldırı sırasında evde  olmadığını, işleri nedeniyle Ankara'da bulunduğunu belirterek, evinin daha önce  de benzer saldırılara maruz kaldığını söyledi.

Herkesin birbirinin siyasi görüşüne saygılı olması gerektiğini ifade eden  Uçar, şöyle devam etti:

“Bu saldırıyı yapanlar demokrasiye tahammülü olmayanlardır. Siyasi  görüşüm ne olursa olsun çocuklarımın ne günahı var. Yaşanan olay bir vahşettir.  Bu olayı yapanları kınıyorum. Neden benim çocuğumun hayatına kastediyorlar,  anlamıyorum. Allah kurtarmış çocuklarımı.”

Patlama esnasında evin salonunda bulunduğunu belirten Ahmet Uçar'ın oğlu  Nevzat Uçar ise patlamanın etkisiyle evin bütün kapılarının açıldığını, camların  kırıldığını, büyük bir panik ve korku içinde dışarı çıktıklarını anlattı.

Dün gece saatlerinde, AK Parti Yüksekova İlçe Başkanı Ahmet Uçar'ın Eski  Kışla Mahallesi'ndeki evinin balkonuna, kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da  kişilerce el bombası atılmış, can kaybının olmadığı patlamada evde maddi hasar  meydana gelmişti.
    

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!