AK Parti'den sert açıklama: Edepsizlik, terbiyesizlik

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2018 16:19

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, 23 Nisan'da TBMM'de yaşanan gergin oturumla ilgili açıklamalarda bulundu. Ünal, "Şunun bilinmesini isteriz ki grup başkanvekilliği soytarılık yapma yeri değildir. Seçilmiş Cumhurbaşkanı'na parmak sallama yeri değildir. Bu devletin başkanı olarak anayasanın nitelendirdiği Cumhurbaşkanımıza parmak sallayanlar şunu çok iyi bilsinler ki, biz iktidar sorumluluğumuz olduğu için aman Meclis çalışsın, diye susuyorsak birileri bunu zayıflık zannetmesinler. Böyle bir terbiyesizlik edepsizlik olamaz" dedi. Ünal, AK Parti'den milletvekili olmak isteyenler için başvuruların başladığını belirterek gerekli şartları da açıkladı.

Haberin Devamı

Ünal özetle şunları söyledi: "Dünkü 23 Nisan özel oturumu tam bir ibretlik durum oluşturdu. 23 Nisan oturumunda yabancı misyon şeflerinin, büyükelçilerinin önünde TBMM’ye uygun olmayan bir dil ve üslubu ana muhalefet partisi genel başkanının kullanması son derece üzücü olmuştur. TBMM’nin 20 Temmuz’da aldığı kararı, TBMM’nin çatısı altında konuşan bir genel başkanın ‘sivil darbe’ olarak nitelendirmesi, diğer taraftan da TBMM’yi hedef alan bir işgal girişimini bombalamayı ‘kontrollü darbe’ olarak nitelendirmesi zaten her şeyi özetleyen bir durum. Şunun da bilinmesini isteriz ki grup başkanvekilliği soytarılık yapma yeri değildir. seçilmiş Cumhurbaşkanı'na parmak sallama yeri değildir. Bu milletin yüzde 52 oy ile seçtiği Cumhurbaşkanı'na birilerinin parmak sallama hakkı da yoktur, haddi de yoktur. Herkese o parmağa sahip çıkmasını, kendi parmağına sahip çıkmasını öneriyoruz. O parmağın arkasındaki irade o parmağın sahibine ait değildir. Kime yaslanarak o parmağı yasladıklarını biz çok iyi biliyoruz. Bu devletin başkanı olarak anayasanın nitelendirdiği Cumhurbaşkanımıza parmak sallayanlar şunu çok iyi bilsinler ki, biz iktidar sorumluluğumuz olduğu için aman Meclis çalışsın, diye susuyorsak birileri bunu zayıflık zannetmesinler. Böyle bir terbiyesizlik edepsizlik olamaz.

Haberin Devamı

'ANCAK SAMİRA OLUR'

Bugün ana muhalefet partisinin genel başkanı, biliyorsunuz öyle bir siyasi profil var ki karşımızda kasetle gelmiş, kayıkçı, yalan söylemekten hiçbir şekilde imtina etmeyen bir profille karşı karşıyayız. Bugün kalkmış, Hazreti Musa olmaktan bahsediyor, Firavun diye bizi nitelendiriyor. Musa olmak ne demektir bunu bilmez. Kendisinden Musa olmaz, kendisinden Firavun da olmaz. Çünkü Firavun da bir şahsiyettir. Kendisinden olsa olsa Musa’nın kavmine ihanet eden Samira olur. Olsa olsa kavmine ihanet eden ve ihanetin simgesi olarak buzağ yapan bir Samira çıkar kendisinden. Biz hiçbir zaman kavmimize ihanet etmedik. Biz Musa’yı da biliriz, Firavun’u da biliriz, Samira’yı da biliriz, lideri de biliriz. Lider ile yapılan istişarenin onların anlaşıldığı şekilde teslim olmak değil, aynı davaya talip olanların yol arkadaşlığı anlamına geldiğini biliriz. Ama onlar yol arkadaşlığını da bilmezler.

Haberin Devamı

'BİRİLERİ BU KAYIĞA BİNMEK İSTİYORSA HAYIRLI OLSUN'

Bugün yine bizim verdiğimiz faizlerden bahsetti. Sürekli aynı yalanları tekrar etmekten vazgeçmiyor. Bundan dolayı da herhangi bir rahatsızlık hissetmiyor. Biz iktidara geldiğimizde her 100 liranın 86 lirası faize gidiyordu. Şimdi her 100 liralık verginin 12 lirası faize gidiyor. Şimdi o gün mü? Bugün mü? Bugüne kadar kendisinin yaptığı işlere baktığımızda kendisine bizim bir değerlendirme yapabileceğimiz bir husus olmuş mudur diye düşünüyorum. Yok. Bunun eseri var mı? Var. Ne var? SSK. Bir rakam paylaşayım sizinle. Genel Müdürlüğü döneminde insanlar hastaneye girmek için 25 bin lira ödeyip galoş alıyorlardı. Niye 25 bin liraydı, çünkü henüz biz iktidar olmamıştık ve liradan altı sıfır atılmamıştı. Bu 25 bin liradan yola çıkarak bunun genel müdür olduğu dönemde faizlerin, enflasyonun nerede olduğunu… Hastanelere giren o dönemde özel kıyafetle girse bile hastaneye giren hasta çıkıyordu zaten. O dönemde durum buyken, şimdi kalkmış utanmadan bizim dönemimizi faizcilikle itham ediyor ki bu da kabul edilebilir bir şey değil. Kasetle gelen, 15 temmuz kaçkını, her seçimde yenilgiye uğratılmış birisinin kayığından bahsediyoruz. Birileri bu kayığa binmek istiyorsa onlara hayırlı olsun diyoruz. Kuvayı Milliyeci olmakla bugün övünüyor. Kuvayı milliyecilerin ruhu, aidiyeti, onların iradesinin acaba gramı sende var mı? Senin ne CHP ile ne Mustafa Kemal Atatürk ile ne de bu ülkenin değerleriyle uzaktan yakından bir ilgin kalmamıştır.

Haberin Devamı

 AK PARTİ'NİN ADAYLIK ŞARTLARI

Bugün itibariyle partimize adaylık başvurularını başlatıyoruz. 29 Nisan pazar sona erecek. Milletvekili adaylık başvurusunun doğrudan genel merkezindeki ilgili birime veya il başkanlıklarımıza teslim etmek suretiyle bizzat yapılmasına… Yine erkek aday adaylarından 6 bin, kadın ve 18-25 yaş arasındaki aday adaylardan 3 bin lira, engelli adaylardan bin lira özel aidat alınmasına ve bu konularda da MYK’nın yetkili kılınmasına karar verilmiştir. Son tüzük değişikliğiyle 3 dönem kuralı MKYK’nın yetkisine bırakıldı. MKYK da bu yetkisi MYK’ya devretti.

 SORU-CEVAP BÖLÜMÜ

Soru: Bu toplantının ardından bir görüşmeye katılacaksınız. BBP ile görüşme olacak. İtttifak ne boyutta olacak? Hüdapar ile görüşme olacak mı?

Haberin Devamı

Biz daha önce hem genel başkanımız hem de sözcüler tarafından bizim görüşmeler konusunda herkese kapımızın açık olduğunu ifade ettik. BBP’nin daha önceden bir deklarasyonu oldu. BBP’nin bu konuda cumhurbaşkanımızı ve cumhur ittifakını desteklediği yönünde açıklamaları oldu. Bugün sayın Mustafa Destici ile Mustafa Elitaş ve benim bir görüşmemiz gerçekleşecek. Görüşmelerimiz devam ediyor. Henüz netleşmiş bir ittifak çerçevesi yok. MHP ile de bir ittifak çerçevesi oluşturacağız. Karşılıklı görüşmelerimiz bizim niyetlerimizi kamuoyuyla paylaşmamızın yanı sıra protokol çalışılacak teknik bir detay. Bizim BBP ile görüşmemiz var. Demokrat Parti ve Hüdapar ile görüşme söz konusu değil.

Haberin Devamı

Soru: CHP’de Muharrem İnce’nin ismi konuşuluyor… 15 vekilin İYİ Parti’ye geçtiği basın toplantısında CHP’li vekillerin üzgün yüz ifadesi tartışma konusu oldu.

Güneş Motel vakası mahşeri vicdanda büyük bir yara açtı. Herkes aynı anda bir travmatik etki gibi Güneş Motel’i hatırladı. Neden? Çünkü insan kendi iradesinin herhangi bir şekilde, kendi iradesiyle seçilmiş bir milletvekilinin böyle bir pazarlığın içinde olmasından rahatsızlık duyuyor. Her zaman parayla olmaz pazarlık. Güneş Motel parayla oldu belki ama bugün bu pazarlığın içeriği, hangi çerçevede hangi nüfuzları içerdiğini görüyoruz. Biz burada ahlaki sorun gördüğümüz için sert tepki verdik. Öyle birilerinin köşesinde yazdığı veya söylediği gibi eğer bir panik durumu varsa bu panik durumu ‘erken yakalandık’ diyen ana muhalefetin bir panik durumu var. Biz son derece rahatız. Az önce ben yukarıda tanıtım medyanın sunumlarını yaptım. Biz zaten sahadan yeni gelmişiz. Kongrelerimizi yaparken 60’ın üzerinde miting gerçekleştirmişiz. 80 90 bin kişilik mitingler yapmışız. Bizim saha ile kampanya ile bir sorunumuz yok. Yani yan yana gelen üst üste alt alta görüşme, ittifak, adayınız kim… Bir de biz her şeyi kamuoyunun önünde yaptık. Bizim bütün görüşmelerimiz kamuoyunun önünde gerçekleşti. Bugün BBP ile görüşeceğiz. Yaptığımız her iş şeffaf. Biz bu işi neden şeffaflaştırdık? Gizli kapaklı işler olmasın. Bunlar ama eski kirli alışkanlıkları, bunların eski kapı arkasında iş görme alışkanlıkları hala gizli kapaklı bir takım işler çeviriyorlar.  15 tane milletvekiline hadi bakalım istifa et diyorsunuz. İstifa ettiler de ne oldu? Dün gidip İYİ Parti’nin sıralarına oturmadılar. Sosyal medya hesaplarına girin hala CHP’de gözüküyorlar. ‘Kiraya verildi’ deyince kızıyorlar. Mülkiyetleri esas kendileri söz konusu partide gözüküyor. Bunu söylediğimiz zaman niye kızıyorsunuz? Burada ahlaki sorunu varken sessiz mi kalalım? Temsilin etiğini korumak tabi ki siyasetçi olarak bize düşüyor. Burada mesele bir siyasi ahlak meselesidir. Bizim tepkimizin nedeni de buradaki siyasi ahlaksızlığadır. Hem siz ilkeler ittifakından bahsedeceksiniz, sonra kalkacaksınız kiralık işler yapacaksınız. Buna hepimiz tepki göstermeliyiz. Bu tepki gösterilmesi gereken bir şeydir. Zaten bunu o milletvekillerinin o gün gözyaşlarına gördünüz. Hangi tehditle oraya gönderildiler bilmiyorum ama bazı milletvekilleri sessiz ve derinden ağlıyorlardı.

Soru: Müzik ve slogan kapsamına gelirsek 24 Haziran’da nasıl bir sloganla seçmenin önüne çıkacaksınız?

Bizim iki tane, Cumhurbaşkanımızın 6 Mayıs kongremizde manifestomuzu paylaşacak. Daha sonra 20 Mayıs’tan sonraki bir tarihte de biz her dönemde bir kampanya lansmanı yaparız. Orada da hem müziklerimizi hem sloganlarımızı, konseptimizi, kurumsal kimliğimizi vaatlerimizi kamuoyuyla hepsini orada paylaşacağız. Gördüğünüz gibi her şeyimiz planlı ve yerli yerinde.

Soru: Ramazan ayında bir kampanya olacak. Miting programı belli midir şu an?

 Biz bir çok ilde mitinglerimizi gerçekleştirdik. Bizim temel stratejimiz gönüllere girmeden sandıktan çıkamazsınız. Bunun siyaset bilimindeki karşıtı rıza inşasıdır. Dolayısıyla ramazan da kampanya için çok büyük bir kıymet. Çünkü gönüllere girmek ve bizim her bir adayımızın o ramazan boyunca bütün vatandaşlarımızla hasbihal etmesi, onları dinlemesi, dertleşmesi zaten başlı başına büyük kıymetli önemli bir şeydir. Bizim bütün seçimlerde milletin rızasını almamızın sebebi de bizim milletle kurduğumuz ilişkidir. Sloganlarımız, müziklerimiz, televizyon reklamlarımız olacak. Medya planlaması yapacağız. Ramazan da kimseyi rahatsız etmeden, ramazanın bereketine saygı duyarak gönüllere girerek ramazan ayımızı beraberce ifa edeceğiz.

Soru: Adayların da isimlerinin konuşulduğunu söylediniz. Dün de dikkat çeken bir görüşme vardır. Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu ile bir araya geldi. Bu konu eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Saadet Partisi’nden aday olmasıyla ilişkilendirildi. MYK’da Gül’ün olası adaylığı ele alındı mı?

 Öncelikli olarak biz bununla ilgilenmiyoruz. Çünkü biz dedikodularla siyaset yapmıyoruz. Çıkarlar açık ve net bir ifade, bir bu konunun deklare edilmesi söz konusu olursa bizim siyasetimizin gündemine girer. Dedikodular üzerinden gündem oluşturmayız. Görüşmelerle ilgili bizim herhangi bir bilgimiz söz konusu değil. Biz işimize bakıyoruz, istikametimize bakıyoruz.

Soru: Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Bülent Arınç ile görüşmesi konuşuluyor. Görüşme olacak mı?

Böyle bir görüşme herhangi bir şekilde ne MKYK’mızın ne genel başkanımızın bizimle paylaştığı böyle bir bilgi söz konusu değil.

 

Bizimle ya da benimle ya da MKYK’da böyle bir bilgi yok, paylaşılmadı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!