AK Parti’den rakip parti çıkmasını uygun görmüyorum

Güncelleme Tarihi:

AK Parti’den  rakip parti  çıkmasını uygun görmüyorum
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2019 08:00

CUMHURBAŞKANLIĞI Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu öncülüğünde kurulan yeni partiye ilişkin, “Ben AK Parti’nin gövdesi içinden başka partilerin çıkmasını ve AK Parti’ye rakip olmasını uygun görmediğimi ifade ettim” dedi.

Haberin Devamı

SP’ye yakın Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi’nin 28. Uluslararası Müslüman Topluluklar Birliği Kongresi’ne katılan Arınç, gazetecilerin sorusu üzerine, Davutoğlu’nun liderliğindeki Gelecek Partisi’nin kuruluşuyla ilgili gelişmeleri basından takip ettiğini söyledi. Arınç, “Kısmen konuşmaları da dinledim. Kurucusu geçmiş başbakanımızdır. Birlikte de çalıştık. Ancak ben AK Parti’nin gövdesi içinden başka partilerin çıkmasını ve AK Parti’ye rakip olmasını uygun görmediğimi ifade ettim. Bu düşüncemi ifade ettikten sonra kurulan parti hakkında bir beyanda bulunmayacağım” dedi.

Arınç, Ali Babacan’ın da parti kuracağının anımsatılması üzerine ise “Ben AK Parti’nin güçlenmesini, AK Parti iktidarının devam etmesini, Cumhurbaşkanımızın Cumhurbaşkanlığı statüsünün korunmasını isteyen bir insanım. Bu doğrultuda çalışmalarıma devam edeceğim” açıklamasını yaptı. m ANKARA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!