AK Parti'den HSYK bildirisine ağır yanıt

Güncelleme Tarihi:

AK Partiden HSYK bildirisine ağır yanıt
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2013 18:22

HSYK'nın bildirisine ilişkin konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop "Sadece 13 üye korsan bildiri yayınladı. eskiden asker adına bildiri yayımlanırdı, şimdi HSYK yayınlıyor. siyasi sonuç almak için savcılığın ve hakimliğin gücünü istismar etmeyelim" dedi.

Haberin Devamı

Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonu'nun ikinci ayağı konusunda İstanbul Başsavcılığı'nda, soruşturmayı yürüten Savcı Muammer Akkaş ile İstanbul Başsavcısı Turan Çolakkadı arasındaki karşılıklı açıklamalarla alevlenen tartışmaya, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu da müdahil olmuştu. HSYK'nın yaptığı açıklamaya, HSYK üyesi olan Adalet Müsteşarı Birol Erdem, muhalefet şerhi koydu.

Öztunç’tan ilginç tweet

RTÜK’ün CHP kontenjanından üyesi Ali Öztunç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop’un HSYK bildirisi hakkında, “13 üye korsan bildiri yayınladı” açıklamasına Twitter hesabından yanıt verdi.

Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Öztunç, “HSYK’nın kararına muhalefet şerhi nedeniyle korsan yakıştırması yapanlar, RTÜK’ün çoğu kararında bizimde muhalefet şerhimiz var. Bilgilerinize” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!