AK Parti'den HDP'ye bayram ziyareti

Güncelleme Tarihi:

AK Partiden HDPye bayram ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2015 13:47

AK Parti İl Başkanlığı, Kurban Bayramı dolayısıyla Hakların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Haberin Devamı

AK Parti İl Başkanı Muhammed Akar ve milletvekili adayı Galip Ensarioğlu'nun da aralarında bulunduğu heyet, HDP İl Eş Başkanları Ömer Önen ile Gülşen Özer'i ziyaret ederek bayramlaştı.


Ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade eden Özer, Türkiye'de yaşanan şiddet olaylarının son bulması temennisinde bulunarak, "Kürt, Türk, Laz, Çerkez ve Ermeni bizim için hiç fark etmiyor. Evlat evlattır. Can candır. Dili, dini ve ırkı ne olursa olsun gözyaşlarının rengi aynıdır. Hiçbir gözyaşı farklı renkte akmıyor. Barışı bayram havasında kutlamak istiyoruz" dedi.


Ensarioğlu ise bölgede bayramın seçim ve herkesi derinden üzen şiddet ortamına denk geldiğini belirterek, bölgede hakim olan iki partinin sorunlarını siyaset ile çözmesini istediğini, ölümlerin durması ve insanları yaşatmak için siyasetin yapıldığını vurguladı.

Haberin Devamı


Siyasetin kriz ve sorun çözme sanatı olduğunu anlatan Ensarioğlu, şunları kaydetti:


"Siyaset güçlendikçe şiddet son bulacak. Bu coğrafya yeterince acı çekti. Bugün çözüm ve barış zamanıdır. Bu görev bize düşer. Bizler düşman değil, siyasi rakipleriz. Hizmet yarışında seçim dönemini bayram havasında geçirmek istiyoruz. Halkımızın seçimi barış ve huzur içinde geçirmesi ve halkın iradesini özgürce sandığa yansıtması için elimizden geleni yapacağız. Bu ülkede diyalogla çözemeyeceğimiz hiçbir sorunumuz yok."


Bayram ziyareti daha sonra basına kapalı devam etti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!