AK Parti’den CHP'nin adayına ilk yorum

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2018 10:47

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, CHP'nin cumhurbaşkanı adayına ilişkin "Kendinize güvenmiyor, rakibinizi ekarte etme yolunu izliyorsunuz." dedi.

Haberin Devamı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, CHP'nin Yalova Milletvekili Muharrem İnce'yi cumhurbaşkanı adayı göstermesine ilişkin, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ülkenin yönetim tarzının değiştiğinin farkında değilsiniz ya da kendinize güvenmiyorsunuz, onun yerine size rakip olan birini ekarte etmek adına bir yol izliyorsunuz." dedi.

Arslan, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda, editör ve muhabirlerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı, son dönemdeki gelişmeleri değerlendirdi.

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı belirleme sürecine ilişkin soru üzerine Arslan, "Hala ana muhalefet partisi lideri Sayın Kılıçdaroğlu'nun anlamadığı bir şey var, seçilecek cumhurbaşkanı hükümet kuracak ve bu ülkeyi idare edecek. Bunun farkında değiller. Ana muhalefet partisi genel başkanı 'bu ülkeyi idare edeceğim' diyorsa, kendisinin bu ülkeyi yönetmeye aday olması lazımdı. Ana muhalefet partisi liderine yakışan buydu." diye konuştu.

Haberin Devamı

Arslan, AK Parti'nin ülkeyi daha iyi yönetmeye talip olduğunu ancak diğer partilerin adaylarının ülkeyi idare etme ve ileri taşıma iddiası bulunmadığına işaret ederek, muhalefetin tek iddiasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşıtlığı üzerinden politika yapmak olduğunu aktardı. 

Kılıçdaroğlu ve ekibinin, büyük projeleri durdurma söylemi olduğuna dikkati çeken Arslan, "Yani bunlar seçimi kazanırsa, Türkiye'nin büyümesini sağlayan 3. havalimanını, 3 katlı Büyük İstanbul Tüneli'ni, Kanal İstanbul'u, hızlı tren projelerini durdurarak mı ülkeyi büyütecekler." diye sordu.

Arslan, AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ise her zaman hedefler ortaya koyarak bu hedefler doğrultusunda ilerlediğine işaret etti. Arslan, "Muhalefetin yaptığı ne? 'AK Parti'nin ortaya koyduğu projeleri durduralım, hepsini engelleyelim.' O zaman Türkiye nereye gidecek? Hedefi olmayan, büyüme ve kalkınma derdi olmayan Türkiye, dış güçlerin istediği zayıf Türkiye'ye doğru gider. AK Parti olarak, milletimizin menfaati neyi gerektiriyorsa onu yapacağız, onun için hedefler ortaya koyuyoruz." ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Bakan Arslan, Kılıçdaroğlu'nun, Sabiha Gökçen Havalimanı için "uçağın inmediği havalimanı" değerlendirmesinde bulunduğunu anımsatarak, bu havalimanında geçen yıl 31 milyon yolcuya hizmet verildiğini söyledi. Söz konusu havalimanının, yeni yatırımlarla yılda 53 milyon yolcuya hizmet verecek hale geleceğini bildiren Arslan, havalimanının ikinci pistinin gelecek yıl hizmete gireceğini, birinci pistin yenileneceğini, 2019 sonu itibarıyla iki pistle birden hizmet verileceğini anlattı.

Muhalefetin, aynı şeyi 3. havalimanı, Kanal İstanbul ve diğer büyük projeler için de söylediğini aktaran Arslan, "Kusura bakmasınlar bizim büyük hedeflerimiz var. Bizim laf söyleyerek kaybedecek zamanımız yok, iş yaparak ülkeyi geleceğe taşımak gibi derdimiz var. Sayın Cumhurbaşkanımızın da hedefi budur. Laf üstüne laf koyarak cumhurbaşkanı seçilme beklentileri varsa kusura bakmasınlar, ülkemiz insanının aklıyla alay etmek anlamına gelir bu." dedi.

Haberin Devamı

"KAFA KARIŞIKLIĞI İLE YOL ALIRSANIZ İŞTE BÖYLE BOŞA DÜŞERSİNİZ"

Arslan, CHP'nin Yalova Milletvekili Muharrem İnce'yi cumhurbaşkanı adayı göstermesini değerlendirirken, "İyi güzel de bir partinin liderisiniz, genel başkanısınız ve ben 'bu ülkeyi yöneteceğim' diyorsunuz ama Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ülkenin yönetim tarzının değiştiğinin farkında değilsiniz ya da kendinize güvenmiyorsunuz, onun yerine size rakip olan birini ekarte etmek adına bir yol izliyorsunuz." değerlendirmesinde bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun partisinin cumhurbaşkanı adayı için saydığı kriterlerin anımsatılması üzerine ise Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülkeyi yönetecek program yapmalı ve bu programlarla ülkeyi yönetecek adayla yola çıkmalısınız ama ülkeyi yönetmek üzerine değil de başka saiklerle aday bulma peşine düştüler. Bunu son güne bırakırsanız, bununla ilgili toplumda da kendi partinizde de kendinizde de bir kafa karışıklığıyla yol alırsanız işte böyle boşa düşersiniz. Bir gün 'Ekonomiden çok iyi anlayan, 80 milyonu kucaklayacak bir aday.' dersiniz, günün sonunda bu profile uymayan kişiyi çıkarmak zorunda kalırsınız. Ağzı laf yapan, size rakip olan, sizin partinizin 'bu benim genel başkanlığımı yapamaz.' dediği bir kişiyi cumhurbaşkanı adayı yapmak zorunda kalırsınız. 'Kavgacı olmayan, polemik yapmayan adayla çıkacağız.' dedi, kusura bakmasın da adayları İnce'yi bu ülke insanı tanıyor, 'polemik yapmayan, kavgacı olmayan' tabirine ne kadar uyuyor, bunu vatandaş çok iyi biliyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!