AK Parti'den Batum salvoları

Güncelleme Tarihi:

AK Partiden Batum salvoları
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2011 14:24

AK Partili siyasiler, CHP'li Süheyl Batum'un Türk Silahlı Kuvvetleri için söylediği ''Meğer kağıttan kaplanmış, meğer Amerika içini oymuş'' şeklindeki sözlerini sert sözlerle eleştirdi.

Haberin Devamı

Devlet Bakanı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç: Türk Silahlı Kuvvetlerini veya orduyu eleştirmek mümkündür. Her kurum eleştirilebildiği gibi... Ben de şahsen siyasi hayatımda Silahlı Kuvvetleri kurum olarak değil, içinde yanlış yapanlarla birlikte eleştiriyorum. Çünkü her kurum içinde yanlış yapanlar, suç işleyenlen olabilir. Onları eleştirmek başka şeydir, kurumu eleştirmek başka şeydir. Gerekirse kurumu eleştirebilirsin ama bu eleştirilerinizi düzeyli bir şekilde yapmalısınız. 'Kağıttan kaplanmış, içini oymuşlar' demek Türk Silahlı Kuvvetlerine doğrudan hakarettir.

Asker, sivil hayata ve sivil iktidara müdahale etmediği için söylüyor. Süheyl Batum'un aklından geçen şudur: 'Ne güne duruyorsunuz? Bu AK Parti iktidarını niçin bugüne kadar indirmediniz? Nedir bu yaptığınız, (Balyozlar), (Kafesler) hep boş şeylerle uğraşmışsınız. Bunları neticeye bir türlü ulaştırmamışsınız'. Bunu söylemek için 'kağıttan kaplanmış' gibi bir hakareti ağzından çıkarabiliyor. Batum'un bu tarz konuşmalarını, geçmişten bu yana çirkin bulduğumu ifade etmek isterim. Hiçbir zaman hakaret etmeyeceğiz. Eleştiriyi sonuna kadar yapacağız. Ama ikisinin arsındaki farkı da bir siyasetçi olarak her zaman ortaya koyacağız.

Haberin Devamı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik: Süheyl Batum'un açıklaması Türk siyasi tarihine geçecek ibretlik açıklamalardan bir tanesidir. Ordunun onun açısından saygınlığı ancak darbe yapabilen bir ordu olduğu zaman gözünde saygın oluyor. CHP yönetiminden birisinin, güya bu bir siyasi parti, Ergenekon terör örgütüne gösterdiği hassasiyeti TSK'ya karşı üslubunda göstermemesidir.

Orada TSK'yı siyasete müdahale etmeye, eskisi gibi birtakım postmodern darbe süreçlerinin içerisine girmeye davet eden bir söylem var. Üstelik bu şahıs televizyonlara hukukçu sıfatı ile çıkıyor. Bu şahsın söyledikleri doğruysa CHP bir siyasi parti olarak kendi kendisini lağvetmiş demektir. Bu şahsın söyledikleri doğru değilse, o zaman CHP gereğini yapmalıdır. Çünkü bir siyasi parti içerisinde olup da Silahlı Kuvvetler'i siyasete müdahaleye davet etmek başlı başına ibretlik bir açıklamadır. Orası bir siyasi partiyse gereğini yapsın. Yok siyasi parti değilse kendisini siyasi parti olmaktan lağvettiği sonucuna varırız.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!