AK Parti'de idam oturumu: 'Cumhurbaşkanı'yla değerlendireceğiz'

Güncelleme Tarihi:

AK Partide idam oturumu: Cumhurbaşkanıyla değerlendireceğiz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2017 00:00

AK PARTİ’nin önceki gün yapılan MYK toplantısında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, idam cezasının bir an önce gündeme getirilmesine ilişkin önerisinin yanı sıra, referandum sonuçlarına ilişkin analizler ve olağanüstü kongre hazırlıkları değerlendirildi.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre, toplantıda idam konusunda söz alan MYK üyelerinin büyük bölümü, “Halkın talebi önemli ama, bugün idamı getirseniz ne 15 Temmuz faillerini kapsayacak ne de PKK’lıları veya Abdullah Öcalan’ı. Sonuçta evrensel hukuk kuralı var. Geçmişe yürümeyecek” değerlendirmesi yaptılar. Başbakan Binali Yıldırım da “Bu konuyu Cumhurbaşkanı’yla değerlendiririz” demekle yetindi. Toplantıda öncelikli olarak kongre hazırlıklarına ilişkin bilgi verildi. 21 Mayıs’taki olağanüstü kongrede, genel başkanlıkla birlikte parti tüzüğünde rötuşlar yapılacağı dile getirildi.

REİS GERİ DÖNÜYOR SLOGANI
1500 otobüsle illerden geleceklerle birlikte Ankara Arena’da yapılacak kongreye katılımın 50 bini bulacağı ve salonun dışına da düzenek kurulacağı bilgisi paylaşıldı. Kongrenin konsepti, “Yeniden buluşma” ve “Geleceğe yürüyüş”; sloganı ise “Reis geri dönüyor” olarak belirlendi. MYK’da konuşulan kongre konsepti, önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı’na da sunulacak. Kongrede, parti içinde birlik beraberlik ve kapsayıcılık konusuna vurgu yapılacağı, tüm toplum kesimlerine dönük mesajlar verileceği belirtildi. Kongrede, AK Parti’nin yeni bir heyecanla, yeni sisteme göre kendini konumlandırmasının fayda sağlayacağı da dile getirildi.

NELER OY KAYBETTİRDİ?
Toplantıda diğer önemli başlık ise referandum sonuçlarının analizi oldu. Daha önce de dile getirilen bazı eksik ve yanlışlar raporlara yansıdı. “Tek adamlık ve diktatörlük” vurgusunun seçmen davranışlarını olumsuz etkilediği, “federasyon ve eyalet sistemi”ne ilişkin değerlendirmelerin oy kaybettirdiği, kentli ve eğitimli seçmenin partiden uzaklaştığına ilişkin bilgiler paylaşıldı. Referandumda beklenenin altında oy gelmesinin diğer nedenleri olarak da “AK Parti belediyelerinin yanlış uygulamaları, imar politikalarındaki tartışmalar, OHAL uygulamalarına yönelik eleştiriler, akademisyenlerle ilgili kararlar, dış politikada art arda yaşanan tartışmalar” dile getiriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!