AK Parti'de 'fire' tepkileri

Güncelleme Tarihi:

AK Partide fire tepkileri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2015 10:06

Dört eski bakanla ilgili Yüce Divan oylamasındaki 48 fire AK Parti’yi sarstı. Fireler için AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, “içimizdeki hainler”, Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner de “içimizdeki ihanetçiler” derken, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ise “Asgari ücretin bin liraya çıktığı ülkede siyasetçi 700 bin liralık saati koluna takmaz” diyerek “tepki oyu” değerlendirmesinde bulundu. AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş ise Mehmet Metiner ve Şamil Tayyar'ın açıklamalarını 'haddini aşan ifadeler' olarak yorumladı.

Haberin Devamı

AK Parti’deki tepkiler şöyle:

AK Partide fire tepkileri

"KUSURA BAKMASINLAR DOBRAYIM"

Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin: Kusura bakmasın bu eski bakan arkadaşlarımız dobra dobra konuşuyorum. Asgari ücretin bin liraya çıktığı ülkede siyasetçi 700 bin liralık saati kolunda taşıyamaz. Bir tepki oyu olarak bu şekilde davrandıklarını düşünüyorum. Saatten, ‘Bakara-makaradan’ arkadaşlarımız son derece rencide oldu. Bunun yansımasıdır. Bakan arkadaşların çocuklarının ilişkilerinden vekillerin rahatsızlığıdır. Yoksa Yüce Divan’a sevk gerektiren bir delil olsaydı o istikamette hareket edilirdi. Yüce Divan’a gitsin aklansın TBMM sevk memuru mu, bir ağırlığı var.

AK Partide fire tepkileri

Haberin Devamı

"İÇİMİZDEKİ HAİNLERDİR BUNLAR"

Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar: İçimizdeki hainlerdir bunlar. Bu bir vicdan muhasebesi değil Recep Tayyip Erdoğan’a operasyondur. İçimizdeki ihanet şebekesi Erdoğan’a operasyon yapmıştır. Amaçlarına ulaşamadılar ama bir siyasi operasyona kalkıştılar. Bugünkü tablo bu sürecin hükümete bir darbe operasyonu olduğunu çok açık bir şekilde gösterdi. Bu alçaklığı yapanların yüzleri kızarmıştır diye umut ediyorum. Önümüzdeki dönemde çok ciddi bir ayıklanma ve temizlenmeye ihtiyaç olduğu görülüyor. Yeni Türkiye’yi anlamayan insanlar olduğu görülüyor. 48 saat için bu kişilerin kimler olduğu teyit edilir. Bunun yolları ve yöntemleri vardır. Eğer AK Parti 2023 vizyonunu yakalayacaksa bu hainlerden arınmalı, yoksa işimiz çok zor diye düşünüyorum.”

AK Partide fire tepkileri

"İHANETÇİLER AÇ DEĞİLMİŞ"

Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner: İçimizdeki ihanetçilerin sayısı az değilmiş. Bunun adı tek kelimeyle ihanettir. İhaneti göremeyecek kadar akılsız olanların siyaset yapmaması gerekiyor. İstifa etmek daha erdemli bir davranıştır. Davutoğlu’nun lider olmasını içine sindiremeyenlerdir. Bu şekilde namertçe, ihanet içinde olan fare siyaseti izleyen firecilerin bu tavrını kınıyorum. Yürekleri yetiyorsa, gerekçelerini açıklasınlar.

AK Partide fire tepkileri


Ankara Milletvekili Zelkif Kazdal: AK Parti’de bazılarının yabancı mihrakların, faiz lobilerinin, paralel yapı, darbeci ve CHP ile aynı yere denk düşmesi çok acı, çok hazin. Konu vatan-milletse objektiflik değil sınırsız bir sübjektiflik vardır. Milli konularda doğruculuk yapanlar ihanete çok yakın bir yerdedir.

AK Partide fire tepkileri

Haberin Devamı

"HADDİNİ AŞAN AÇIKLAMALAR"

Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş: (Fireler) Demokraside bu sonuçları beklemek gerekir. Kimin ne oy kullandığını araştırmak milli iradeye de milletvekillerine de saygısızlık olur. Oylama öncesi ikna odaları kurup milletvekillerine telkinde bulunmadık, iradelerine ipotek koymadık, baskı yapmadık, herkes inandığı yönde özgür iradesiyle oyunu kullandı. Aksine muhalefet kendi vekillerinin iradesine ipotek koydu. Diğer partilerde de farklı yönde oy kullanılmış olabilir. Oylama CHP ve MHP’nin paralel yapıya yanaşmak için yarış içinde olduklarını ortaya koydu. (Tayyar ve Metiner’in ifadeleri için) Haddini aşan açıklamalar, grubumuzu bağlayan bir açıklama değil. (Muhalefetin, ‘Hükümetin kendi grubundan güvenoyu alamadığı’ yorumları için) Güvenoylaması denecekse daha bir ay önce bütçemiz 300’ün üzerinde oyla kabul edildi, (Egemen Bağış ile ilgili oylamanın yenilenmesi gerektiği savları için de) safsata.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!