AK Parti önünde tabutlu eylem

Güncelleme Tarihi:

AK Parti önünde tabutlu eylem
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2011 15:39

KADIKÖY Ak Parti İlçe Başkanlığı önünde basın açıklaması yapan Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyesi bir grup, güvenlik güçleri tarafından terör örgütüne karşı gerçekleştirilen operasyonları protesto etti. Grup yaptığı açıklamanın ardından Parti binası önüne, siyah bezle kaplanmış sembolik bir tabut bıraktı.

Hasanpaşa’da bulunan Ak Parti ilçe Başkanlığı önüne saat 12.00’de siyah beze sarılmış bir tabut ve "Artık yeter barış ve eşitlik istiyoruz" yazılı pankart taşıyarak gelen ESP’li grup "Yaşasın hakların kardeşliği", "Operasyonlar durdurulsun" şeklinde slogan attılar. Grup adına basın açıklamasını okuyan ESP İstanbul İl Yöneticisi Sevilay Ateşci, AKP’nin talimatıyla dağlarda insan avına çıkıldığını belirterek "Kürt gençleri katlediliyor. Son olarak 12 gencin katledilmesiyle Kürt Halkı yas ilan etti. Kürt halkının acısını paylaşıyoruz. Bu savaşa asker elbiseleriyle yollananlar ise yoksul halk evlatlarıdır. Biz Türkiyeli devrimciler, sosyalistler olarak evlatları katledilen anaları yerlerde sürüklenen, binlerle ve binlerle tutuklanan Kürt halkının yanındayız. Ölüm değil çözüm istiyoruz. Barış istiyoruz" dedi.

Basın açıklamasının ardından konuşan ESP İstanbul Bağımsız Milletvekili adayı İbrahim Çiçek de yaptığı açıklamada, askeri operasyonların sürdüğünü, bir an önce durdurulmasını istedi. Daha sonra ESP’li grup yanlarında getirdiği temsili tabutu Ak Parti İlçe Binası’nın önüne bıraktı. Polis basın açıklaması sırasında çevrede güvenlik önlemi alırken grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!