AK Parti modeliyle üçüncü turda da zafer

Güncelleme Tarihi:

AK Parti modeliyle üçüncü turda da zafer
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2012 00:00

Mısır’daki Müslüman Kardeşler ‘İslami söylemi’ geri çekerek kazandı.

Haberin Devamı

Mısır’daki Müslüman Kardeşler, seçimlerin üçüncü turundan da lider çıktı. AK Parti’den sonra Müslüman Kardeşler’in kampanyasını yürüten reklamcı Erol Olçok, “İslami söylemi geri plana çektik. Bu doğru söylem seçim sonuçlarına yansıdı” dedi.

MISIR Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Yargıç Abdulmuiz İbrahim, önceki gün başkent Kahire’de düzenlediği basın toplantısında 28 Kasım’da başlayan seçim maratonunun üçüncü turunu Müslüman Kardeşler’in siyasi kanadı olan Hürriyet ve Adalet Partisi’nin kazandığını açıkladı. 8.5 milyon seçmenin sandık başına gittiği, katılımın yüzde 62 olduğu üçüncü turu aşırı dinci (Selefi) Nur Partisi ikinci, liberal olarak bilinen Veft Partisi üçüncü tamamladı.
2002’den bu yana AK Parti’nin seçim kampanyalarını yürüten, Arap Baharı’nın ilk ateşinin yakıldığı Tunus’ta seçimlerden zaferle çıkan Raşid Gannuşi’nin partisi Ennahda’nın kampanyasını da hazırlayan ünlü reklamcı Erol Olçok, Müslüman Kardeşler’in kampanyasının başındaki isim. Olçok, farklılıkların bir arada yeni Mısır’ı kurabileceği mesajını öne çıkardıklarını belirterek, “İslami söylemleri geri plana çektik, Mısır’ın sorunlarının nasıl çözülebileceğini anlattık. Bu doğru söylem de seçim sonuçlarına yansıdı” dedi. Olçok şöyle konuştu:
Somut çözüm önerileri
“AK Parti nasıl ki 2002’de büyük bir ekonomik krizin arkasından geldiyse, Mısır’da da bugün büyük bir sosyal ve siyasal krizin arkasından seçimler yapılıyor. Kampanya da zaten Mısır’ın demokrasi, özgürlükler, yeni anayasa, ekonomi, eğitim ve sağlık gibi somut sorunları üzerine kuruldu. Mısır’ı farklılıklarla birlikte yönetebilmek, istikrarı koruyabilmek, Batı ile dengeli ve uyumlu çalışmak gibi... Alt gelir gruplarını önceleyen ekonomik program da dahil ülkenin somut sorunlarının çözümü konusunda AK Parti modeli kopyalandı.”

Haberin Devamı

Noel ayininde bir ilk

Müslüman Kardeşler lideri Muhammed Mursi geçen cuma gecesi Kahire’deki Mısır Ortodoks Kıpti Patrikhanesi’nde yapılan Noel ayinine partisinden geniş bir heyetle birlikte katıldı. Böylece bir ilke imza atan ve “Hepimiz Mısır vatandaşıyız” diyen Mursi, cumhurbaşkanı adaylarından Amr Musa ile de görüştü. Töreni, Kıpti Papa Üçüncü Şenuda yönetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!