AK Parti Kongresi'nde 3 dönem rötuşu tamam

Güncelleme Tarihi:

AK Parti Kongresinde 3 dönem rötuşu tamam
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2012 19:03

AK Parti'de uzun süredir tartışılan tüzük değişikliği de geçti. Yeni değişiklik ile, 3 dönem görev yapan AK Parti genel başkanları, milletvekilleri, belediye başkanları ve il, ilçe, belde başkanlarının, bir dönem ara verdikten sonra yeniden aday olmalarını önü açıldı.

Haberin Devamı

Buna göre, örneğin üç dönem milletvekili olan bir AK partili, 3. döneminden sonra bir dönem ara verdikten sonra, yeniden milletvekili adayı olabilecek.
 
ERDOĞAN, BİR DÖNEM SONRA GENEL BAŞKAN ADAYI OLABİLECEK
 
Yine benzer bir uygulama AK parti Genel Başkanlığı için de geçerli oldu. Yeni tüzük değişikliği ile, üst üste dört kez partinin genel başkanlığını yapan kişi, bir dönem ara vermek koşuluyla, yeniden genel başkan adayı olabilecek. Bu durumda, Recep Tayyip Erdoğan önümüzdeki kongrede genel başkan adayı olamayacak. Ancak bir dönem ara verdikten sonra, istemesi halinde yeniden genel başkan adayı olabilecek.

Parti faaliyet raporu ve gelir-gider hesap raporu oylanarak, kabul edildi
         
ANKARA (AA) - 30.09.2012 - AK Parti 4. Olağan Büyük Kongresi'nde,  partinin faaliyet raporu ve gelir-gider hesap raporu oylanarak kabul edildi.

Haberin Devamı

AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, faaliyet raporunu, Genel Başkan  Yardımcısı Emin Haluk Ayhan da mali hesap raporlarını okudu.

İpek, 3. Olağan Büyük Kongre'den bu yana 25 Merkez Karar ve Yönetim  Kurulu toplantısı yapıldığını, bu toplantılarda 57 farklı konunun müzakere  edilerek karara bağlandığını söyledi.

Siyasi ve hukuk işleri başkanlığınca 19 ayrı konuda 210 milletvekiliyle  39 stratejik çalışma kurulu oluşturulduğunu, programlar hazırladığını anlatan  İpek, teşkilat başkanlığının da 81 il ve 957 ilçenin tamamında, bin 987 beldenin  bin 703'ünde örgütlendiğini belirtti.

AK Parti'nin bugün itibariyle 7 milyon 623 bin 224 üyeye sahip olduğunu,  bunlardan 3 milyon 38 bin 766'sının kadın, 1 milyon 620  bin 723'ünün de
gençlerden oluştuğunu ifade eden İpek, il kongrelerinde 66 il başkanının görevine  devam ederken 15 il başkanının değiştiğini, kongreleri yapılan 957 ilçe  teşkilatında 636 ilçe başkanının görevine devam ederken 135'inin değiştiğini,  ilçe başkanlarından 113'ünün 3. dönem şartı nedeniyle tekrar aday olamadığını  kaydetti.

Haluk İpek, AK Parti'ye Hazine'den yapılan yardımların en az yüzde  30'unun il ve ilçe teşkilatlarına gönderildiğini belirtti.

Haberin Devamı

İpek, tanıtım medya, dış ilişkiler, sosyal işler, yerel yönetimler,  ekonomi işleri, halkla ilişkiler ve Ar-Ge birimlerinin faaliyetlerini okudu.

Faaliyet raporunun okunması ardından yapılan oylamayla AK Parti faaliyet  raporu ve gelir-gider hesap raporu oylanarak kabul edildi.
       


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!