Yaşar Bahçeci kimdir? AK Parti Kırşehir Belediye Başkan Adayı Yaşar Bahçeci'nin biyografisi

Güncelleme Tarihi:

Yaşar Bahçeci kimdir AK Parti Kırşehir Belediye Başkan Adayı Yaşar Bahçecinin biyografisi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2018 11:54

30 Mart 2014 Yerel Seçimleri’nde Kırşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Yaşar Bahçeci, partisi tarafından 2019 Yerel Seçimleri'nde yeniden aday gösterildi. Bu gelişmenin ardından Yaşar Bahçeci'nin biyografisi, internette en çok araştırılan konular arasında yer almaya başladı. Peki, AK Parti Kırşehir Belediye Başkan Adayı Yaşar Bahçeci kimdir? İşte, Yaşar Bahçeci hakkında merak edilenler...

Haberin Devamı

24.03.1975 tarihinde Kırşehir’de doğdu. Eğitimine sırasıyla Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Kale Ortaokulu, Kırşehir Lisesi'nde devam etti. 1997 yılında Niğde Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı’nda Yüksek Lisansını tamamladı.

İş yaşamına Van ve Bitlis Bölgesinde şantiye şefi olarak başladı. Vatani görevini yaptıktan sonra yine aynı bölgedeki görevinin başına geçti. 2000 yılında Kırşehir’de mühendislik bürosunu açarak iş hayatına daha aktif olarak atıldı.

Siyasi yaşamı 2001 yılında AK Parti Kurucu üyeleri arasında yer alması ile başladı, daha sonra; AK Parti il Sekreteri olarak görev yaptı.

2002 genel seçimlerinden sonra 1 yıl süreyle TBMM’de 22 ve 23. Dönem Milletvekili Mikail Arslan’ın Danışmanlığını yaptı.

Haberin Devamı

2006 yılında II. Olağan Kongrede İl Başkanı Adayı oldu ve kazanarak 2,5 yıl bu görevi yürüttü.

1 Aralık 2008 yılında Yerel Seçimlerde Belediye Başkanı Aday Adayı olmak için görevinden ayrıldı.

29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinde AK Parti’nin Kırşehir Belediye Başkanı Adayı olarak seçimlere girdi.

29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinde Kırşehir Belediye Başkanı seçildi. 2014 yılı 30 mart yerel seçimlerinde yeniden belediye başkanı seçilerek II. Dönem Belediye Başkanlığı görevine devam etmektedir.

2009 Haziran ayında Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği Başkanı seçildi. 2011 ve 2014 yıllarında yapılan birlik seçiminde tekrar oy birliği ile Başkan seçildi. Halen bu görevine devam etmektedir.

2014 Haziran ayında Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) I. Olağan meclis toplantısında Türkiye Belediyeler Birliği birlik encümeni seçildi.

Yaşar Bahçeci evli ve iki kız çocuk babasıdır.

BAKMADAN GEÇME!