AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çavuşoğlu, Amanpour'a konuk oldu

Güncelleme Tarihi:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çavuşoğlu, Amanpoura konuk oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2013 22:54

ABD'den yayın yapan CNN International televizyonunda deneyimli gazeteci Christiane Amapour'un bugünkü programının konusu Gezi Parkı protestolarıydı.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55eb1ae9f018fbb8f8ab62c3
Programa telefonla katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu ile Amanpour arasında gergin anlar yaşandı.

Tartışmanın bir noktasında Amanpour'un, "Taksim Meydanı'nda alışveriş merkezi yapılacak mı?" sorusuna Çavuşoğlu, "Kesinlikle öyle bir şey yok" yanıtını verdi.

Çavuşoğlu ayrıca protestolar sırasında yaşanan şiddetle ilgili soruşturma yapılacağını ve protestolara katılanların büyük bir kısmının hiçbir şekilde bir muhalefeti temsil etmediğini de belirtti.

İlerleyen dakikalarda Amanpour'un Çavuşoğlu'na gösterdiği, "Beyefendi bu bir röportaj, size soru sormam lazım. Konuşmama izin verin" tepkisi de sosyal medyada çok tartışılan bir konu oldu.

Haberin Devamı

SOLİ ÖZEL'DEN AVM YORUMU
Amanpour'un konukları arasında Çavuşoğlu'nun yanı sıra CNN İstanbul temsilcisi Ivan Watson, oyuncu Memet Ali Alabora ve akademisyen Soli Özel de vardı.

Çavuşoğlu'nun ardundan ekrana gelen Özel, Amanpour'un alışveriş merkeziyle ilgili sorusuna, "Bunu Erdoğan kendisi söyledi, biz uydurmadık. Alışveriş merkezi ve rezidans olacak dedi. Ancak dünkü konuşmasında müze vs. seçeneklerden bahsetti. Nihayet alışveriş merkezi denklemden çıkmış gibi görünüyor" diye yanıt verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!