Ailesi öldü sanıyordu o telefonla aradı...

Güncelleme Tarihi:

Ailesi öldü sanıyordu o telefonla aradı...
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2010 19:46

İsrail askerlerinin "Rotamız Filistin, Yükümüz İnsani Yardım" kampanyası çerçevesinde Gazze'ye yardım taşıyan gemilere düzenlediği tüm dünyada tepki yaratan kanlı baskında dokuz kişinin öldüğü bunların dördünün Türk olduğu açıklanmıştı. Ölenlerin arasında Ali Ekber Yaratılmış’ın da ismi geçiyordu. Acı haberi alan Yaratılmış Ailesi’nin yüreğine ateş düştü. Acılı aile Ali Ekber Yaratılmış’ın cesedini nasıl alabileceklerini öğrenmeye çalışırken inanılmaz bir telefon geldi. Öldüğü açıklanan Yaratılmış, hayatta olduğunu söylüyordu. Duyduklarını inanamayan aile gerçeği hürriyet.com.tr’de okuyunca anladı.

Haberin Devamı

İsrail’in saldırısına uğrayan insani yardım gemisinde dokuz kişi İsrailli askerlerin kurşunlarıyla hayatlarını kaybetti.  Ölenlerin 4’ünün ismi açıklandı. Bunlardan biri de Ali Yaratılmış idi. Milli Tekvando hakemlerinden Yaratılmış’ın ailesi yapılan açıklamayla yıkıldı. Yas tutulmaya başlanan ev, birden bire gelen bir telefonla şok oldu. Çünkü telefonun ucundaki Ali Yaratılmış idi.

 

ÖNCE İNANAMADI

 

Yaratılmış, bulduğu bir telefondan evini aradı. Telefona damadı çıktı. Ancak inanmadı. Bunun üzerine telefonu oğlu aldı. İnanmamışlardı çünkü bunun da İsrail’in bir oyunu olduğunu düşünmüşlerdi.

 

Haberin Devamı

Taa ki diğer oğul Muhammed Sabri Yaratılmış, hürriyet.com.tr’de yayınlanan ‘hapishaneden uçağa’ isimli foto galerisinde babasının fotoğrafını görünceye kadar…

 

Bu fotoğrafla birlikte taziye evi bir anda şenlik yerine döndü. Sokakta kurulan taziye çadırı şenlik çadırı oluverdi.

 

TEŞEKKÜRLER HÜRRİYET.COM.TR

 

Ali Yaratılmış’ın yaşadığını öğrenince biz de aileye ulaştık. Telefonun ucundaki Muhammed Yaratılmış, kendimizi tanıtmamız üzerine, “Sizi tebrik ediyorum. Çok teşekkür ediyorum. Babamın yaşadığına sizin sitenizde yer alan fotoğrafını görünce inandık” dedi.

 

On dakika öncesine kadar babasının cenazesini nasıl alacaklarını konuştuklarını anlatan Yaratılmış, telefonun geldiği sırada kendisinin aşağıda taziyeleri kabul ettiğini söyledi. Yaratılmış, babasının İsrail’in söylediği bir bir insan olmadığını sanatçı ve sporcu olduğunu, entelektüel bir insan olduğunu vurguladı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!