Ailesi haber bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Ailesi haber bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2012 00:00

Hakkari-Çukurca karayolunda askeri konvoyun geçişi sırasında meydana gelen patlamada şehit düşen ve cenazesi halen bulunamayan Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi’nin İzmir’deki ailesi, oğullarından gelecek haberi bekliyor.

Karabağlar’da oturan Çiftçi ailesinin evinin çevresi, Türk bayrakları ve şehidin fotoğrafının bulunduğu “Şehit” yazan posterlerle donatıldı. Satılmış Çiftçi saldırıyı, 15 Eylül Cumartesi akşamı öğrendiklerini belirterek, “Çocuğumun canlı veya şehit bulunmasını istiyorum. Başka bir şey istemiyorum” dedi. Döndü Çiftçi ise “Büyüklerim size yalvarıyorum. Bir tanecik kuzumu, yavrumu, kumandanımı, Mehmedimi bulun. Evin tek oğlu” diye ağıt yaktı. Ailesi, Mehmet Çiftçi’nin, 3 ay sonra bitecek sözleşmesini uzatmamayı, İzmir’e dönüp belediyede işe girmeyi planladığını anlattı. Patlamada, 10 Eylül’de nişanlanan, 11 Eylül Salı günü de İzmir’den yola çıkan Çiftçi ile 3 asker daha şehit olmuştu. Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi’yi arama çalışmaları, çok sayıda asker, korucu, İl Afet Acil Durum Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ve köylüler tarafından sürdürülüyor. Çalışmalara, dün İHD Hakkâri Şube Başkanı İsmail Akbulut, Mazlum-Der Hakkâri Şube Başkanı Cengiz Şen ve Hakkâri Şoförler Cemiyeti Başkanı Abdi Arslan da katıldı.
Cenaze ertelendi
Şehitlerden, Uzman Çavuş Hikmet Güler’in önceki gün Ankara’ya giden kardeşleri İsmail Güler ve Aynur Güler’den DNA testi için kan alındığı, test sonuçları belli olmadığından dün Manisa Demirci’de düzenlenecek cenaze töreni iptal edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!