Aile organ bağışından son anda vazgeçti

Güncelleme Tarihi:

Aile organ bağışından son anda vazgeçti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2011 13:51

Çanakkale'de geçirdiği trafik kazası sonucunda dün beyin ölümü gerçekleşen ve organları bağışlanan Murat K.'nin (28) ailesi, organların alınmasının gecikmesini gerekçe göstererek, bağıştan vazgeçti. Murat K.’nin organları 5 kişiye hayat verecekti…

Haberin Devamı

Çanakkale Devlet Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Dr. Azem Ülkü,gazetecilere yaptığı açıklamada, bir taraftan sevinç, diğer taraftan ise üzüntü içinde olduklarını söyledi.


AİLE BAĞIŞTAN VAZGEÇTİ

Beyin ölümü dün gerçekleşen Murat K.’nin organlarının ailesi tarafından bağışlandığını ve organları bugün almayı planladıklarını belirten Ülkü, aileye cenazenin bugün ikindi namazına yetişebileceğini söylediklerini bildirdi.


İstanbul'da akciğer nakli bekleyen hastaların ameliyatıyla ilgili geciken bazı kararlar olduğunu ifade eden Ülkü,  “Tabii, doku uyumu da gerekiyor. Ulaşımda da gecikmeler oldu. Aile de cenazenin ikindi namazına yetişmediğini gerekçe göstererek, bağıştan vazgeçti” dedi.

Haberin Devamı


Aileyi hiçbir şekilde suçlamadıklarını, kararlarına saygı duyduklarını kaydeden Ülkü, organ bağışının gönül işi olduğunu bildirdi.


5 KİŞİNİN HAYATI DAHA FARKLI OLACAKTI

Ülkü, şöyle konuştu:


“Gönüllü bir şekilde bağışlamışlardı, kendi iradeleriyle bağıştan vazgeçtiler. 5 kişinin hayatı daha farklı olacaktı. 2 böbrek ve karaciğer için Bursa’da hastalar bekliyordu. İstanbul Gazi Osman Paşa Hastanesinde pankreas ve Süreyya Paşa Hastanesi'nde ise akciğerler için bekleyen hastalar vardı. Aileye hiçbir şekilde kızgın veya kırgın olmaya gerek yok. Sonuçta kendi kararlarıdır.Bu, gönüllü şekilde yapılmış bir bağıştır, aynı şekilde kendi iradeleriyle vazgeçmişlerdir.”


Murat K.’nin akrabalarından Mustafa Ş., organları bağışlamak istediklerini ancak işlemlerin zamanında gerçekleşmediğini öne sürerek, anne Güllüzar K. ile baba Necip K.’nin organ bağışından vazgeçmek zorunda kaldığını belirtti.


NAKİL ARACI GERİ DÖNDÜ

Bu arada, organları almak için gelen Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne ait araç da geri döndü.


Murat K., bir hafta önce İzmir yolu üzerinde bulunan bir alışveriş merkezi önünde aracından indikten sonra yoldan geçen başka bir aracın çarpması sonucu ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!