‘Çarpıp öldürenin hiç mi suçu yok'

Güncelleme Tarihi:

‘Çarpıp öldürenin hiç mi suçu yok
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2016 09:12

Bilecik’te motosiklet kazasında ölen öğretmen Gizem Kıvılcım’ın (25) ailesi, jandarmanın, “Yüzde 100 ölen kusurlu” denilen kaza raporuna itiraz etti.

Haberin Devamı

Sabah gazetesinin haberine göre, Bursa'da sınıf öğretmeni olan Gizem Kıvılcım, 11 Ekim'de Bilecik yakınlarında motosikletiyle kaza yaptı. Karşı yönden gelen Sami K. yönetimindeki araçla çarpıştı ve olay yerinde öldü. Sami K. serbest bırakıldı.

Gizem'in anne ve babası Habibe-Rıza Kıvılcım çifti de sürücünün serbest bırakılmasına ve jandarmanın düzenlediği "Yüzde 100 motosiklet sürücüsü kusurlu" raporuna itiraz etti. Bilecik Cumhuriyet Başsavcılığı'na avukatları Aziz Uzun aracılığıyla itiraz dilekçesi sunan ve Sami K.'nin tutuklanmasını talep eden aile, rapordaki çelişkileri tek tek sıraladı. Olay yerine gelen çekici şoförünün tanık olarak dinlenmesini ve deliller yok olmadan uzman bilirkişiye yeni bir rapor aldırılmasını istedi. Savcılığın şimdi kazayla ilgili rapor alınması için dosyayı Adli Tıp Kurumu'na ya da yeni bir bilirkişi heyetine göndermesi bekleniyor. İşte ailenin itirazları:

'FİZİK KURALLARINA AYKIRI'

Haberin Devamı

"Yolda şerit çizgileri yoktu. Kıvılcım'ın şerit ihlali yaptığını gösteren bir delil yok. Kaza mahallindeki deliller silinmeden yeniden olay yerinde bilirkişi tarafından bir keşif yapılması gerek. Kaza krokisinde Kıvılcım'ın düştüğü yer, kazanın yapıldığı yer olarak gösterildi. Öğretmenin daha hafif olan motordan kolayca savrulabileceği, en azında 3-5 metre ileriye düşmüş olabileceği hesaplanmadı. Öğretmenin son olarak düştüğü noktanın kaza çarpışması noktası olması mümkün değil. Ancak raporda vurduğu gibi olduğu yerde kaldığı belirtiliyor. Otomobil sürücüsünün anlatımlarına göre; motor çarpışmadan sonra 10 metre kadar geriye gitti ve durdu. Bir motor ile bir aracın çarpışması sonucu motorun düzgün bir şekilde 10 metre geriye gitmesi fizik kurallarına aykırı. Kaza tutanağında yer alan krokide 19.6 metre fren izi kaza yerinde yok. Bu da otomobil sürücüsünün hiç fren yapmadığını gösteriyor. Kaza mahalli Kendirli köyü sınırları içinde olmasına rağmen niçin Hasandere Köyü Muhtarı kazaya müdahil oldu?"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!