Aile hırsızına 28 yıl hapis

Güncelleme Tarihi:

Aile hırsızına 28 yıl hapis
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2008 13:19

Diyarbakır'da annesi, babası ve 2 kız kardeşinin paralarını gasp ettiği gerekçesiyle yargılanan sanık, 26 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

Diyarbakır 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasında tutuklu sanık A.P. hazır bulundu. Olayın mağduru olan sanığın annesi K.P. ile kız kardeşleri D.P. ve S.P. de duruşmaya katılırken baba M.P. duruşmaya gelmedi.

Cumhuriyet Savcısı mahkemeye sunduğu mütalaasında, sanığın aile bireylerini silah ve bıçakla tehdit ederek, onlardan toplam 265 YTL aldığını belirtti.
Sanığı silah ve bıçak kullanarak annesi K.P. ile babası M.P'den 100'er YTL, kız kardeşi S.P'den 50 YTL ve diğer kız kardeşi D.P'den de 15 YTL ile cep telefonunu aldığı ifade edilen mütalaada, ayrıca sanık A.P'nin durumu savcılığa bildiren baba M.P'yi de telefonla arayarak tehdit ettiği bildirildi.
Duruşmada ifade veren anne K.P, eşi M.P'den gördüğü baskı nedeniyle oğlu A.P ile ilgili beyanda bulunduğunu söyledi.

Sanığın kız kardeşi D.P de babası M.P'nin kendilerine baskı yaptığını, ağabeyi A.P'nin kendisinden zorla para ve cep telefonu almadığını öne sürdü.
Diğer mağdur S.P. ise babasının ağabeyi A.P ile ilgili ifade vermeleri konusunda kendilerini tehdit ettiğini bu nedenle savcılıkta o yönde ifade verdiklerini iddia etti.

Mahkeme heyeti, verdiği kısa bir aranın ardından sanık A.P'nin TCK'nın “silahla nitelikli yağma”, “yağma” ve “tehdit” suçlarını içeren 149/1, 148 ve 106. maddeleri uyarınca toplam 26 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!