Aile boyu ajanlar

Güncelleme Tarihi:

Aile boyu ajanlar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2012 00:00

ABD’de 2010 yılında ortaya çıkarılan ve aralarında “Kızıl Ajan” lakaplı Anna Chapman’ın da bulunduğu Rus casusluk şebekesinin üyelerinin kendi çocuklarını da casus olarak eğittiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Deşifre edilen grup üyelerinden ikisinin çocuğu olan Tim Foley adlı 22 yaşındaki genç, anne-babasından eğitim aldığını itiraf etti. Wall Street Journal gazetesi, Donald Heathfield ve Tracey Foley şeklinde Amerikan isimleri alan Rus casuslar Andrei Bezrukov ve Yelena Vavilova’nın oğulları Tim’e “Rusya Ana” diye selam verdirdiklerini ayrıca onu Rusya’ya eğitime gönderdiklerini yazdı.

Wall Street Journal, Amerikalı yetkililerce “kanunsuzlar” olarak adlandırılan casus grubunun Rus Dış istihbarat Servisi SVR tarafından kontrol edildiğini ve 1-20 yaşları arasında çocuklarını da “yerlerine gelmek üzere” uzun vadeli plan yaptıklarını yazdı. New York, Washington ve ABD’nin diğer bölgelerinde tıpkı Amerikalı gibi yaşayan 9 kişilik grup 27 Haziran 2010 günü New York’ta FBI’ın yaptığı bir baskında yakalanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!