AİHM'den Refah için yeni duruşma

Güncelleme Tarihi:

AİHMden Refah için yeni duruşma
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2002 16:52

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılan Refah Partisi'nin şikayet başvurusuyla ilgili olarak yeni bir duruşmanın yapılabileceğini açıkladı.

AİHM Sözcüsü Roderic Liddel, düzenlenen basın toplantısında, AİHM'nin geçtiğimiz yılın sonunda, davanın büyük dairede bir kez daha görülmesi yolunda karar aldığını hatırlatarak, halen Türk hükümetindenve kapatılan Refah Partisi'nin avukatlarından yazılı görüşlerini sunmalarını beklediklerini söyledi.

Liddel, tarafların görüşlerini 3 ay içerisinde AİHM'ye iletmeleri gerektiğini belirtti ve sonbahar aylarında yeni bir duruşmanın tekrar yapılabileceğini kaydeti.

AİHM, 2001 yılı Temmuz ayında aldığı kararda, kapatılan Refah Partisi davasıyla ilgili olarak Türkiye'nin insan hakları ihlalinde bulunmadığını bildirmişti. Refah Partisi'nin avukatları daha sonra, kararı temyiz etmek amacıyla AİHM'ye başvurarak, davanın büyük dairede görülmesini istemişlerdi.

TERÖR ÖRGÜTÜ BAŞININ DAVASI

Liddel, terör örgütü başının davasında, Yunanistan'ın Kenya'daki eski büyükelçinin tanıklığının istenmesi konusunda AİHM'den bir talep geldiği yolundaki iddiaları ise yalanladı.

Terör örgütü başının avukatlarının bu konuda bir isteği olduğunu kaydeden Liddel, AİHM'nin bu talebe şu ana kadar olumlu veya olumsuz bir yanıt vermediğini söyledi.

Liddel, terör örgütü başı davasında, AİHM'nin Türkiye'nin ve başvuruyu yapan avukatların sunduğu yazılı görüşleri incelediğini açıkladı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!