AIDS'li Işıkgöz ailesine 152 milyar tazminat

Güncelleme Tarihi:

AIDSli Işıkgöz ailesine 152 milyar tazminat
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2001 00:00


Şanlıurfa'da, sezaryenle doğum sırasında, Kızılay Kan Merkezi'nden alınan kandan AIDS'e yakalan anne ve bebeği adına Sağlık Bakanlığı ile Kızılay aleyhinde açılan maddi vemanevi tazminat davası sonuçlandı.

Işıkgöz ailesi 142 milyar 500 milyon maddi, 10 milyar lira da manevi tazminat alacak.
ADALET YERİNİ BULDU
5 yıl süren mücadelenin ardından kazanılan 152 milyarlık tazminat Işıkgöz ailesinde sevniç yarattı.

Sedat Işıkgöz, davanın uzaması nedeniyle 5 yıldan bu yana büyük sıkıntılar çektiklerini belirterek, ''Geç de olsa adalet yerini buldu. Biz sabırla bugünü bekledik. İnşallah hiç kimse bizim durumumuza düşmez. AIDS'li olmayan ben ve 7 yaşındaki oğlum İbrahim Halil ile büyük sıkıntı çektik. Oğlum okulda arkadaşları tarafından dışlanıyor'' dedi.

Işıkgöz, 152.5 milyarlık tazminatın acılarını dindirmeye yetmeyeceğini, ancak en azından hiç kimseye muhtaç olmadan yaşamlarını sürdürmeye devam edebileceklerini söyledi.

Sedat Işıkgöz, eşi Müzeyyen ve kızı Rukiye Işıkgöz'ün 1996 yılında AIDS'e yakalandığını hatırlatarak o günden bu yana çektikleri sıkıntıları anlattı:

"Oturduğumuz Kışlan mezrasından göç etmek zorunda kaldık. Siverek Kaymakamlığı bizi Haliliye Mahallesi'nde 2 odalı bir eve yerleştirildi ancak mahalleliler istemeyince bu kez Abdalağa Mahallesi'nde başka bir eve taşındık.

Eşim ve kızımın tedavisini bir yıl öncesine kadar Sağlık Bakanlığı üstlenmişti. Fakat son 1 yıldır kendi yağımızla kavrulmaya başladık. Sonuçta kızım Rukiye öldü. Eşim de son zamanlarda ölüm korkusuyla yaşamaya başladı. Bu nedenle bunalıma girdi. Hiç kimseyle görüşmek istemiyor.

Tedavi giderlerini karşılamak ve eşimi Ankara Numune Hastanesi'ne götürebilmek için yeşil kart almaya karar verdim ama başvurum kabul edilmedi.

Vatandaşların yardımıyla yaptığım ve halen oturduğumuz evin tapusu bana ait olduğu için ve belediyeye birikmiş su borcum bulunması nedeniyle talebim kabul edilmedi. kazandığımız parayı aldığımda ilk işim eşimi tedavi ettirmek olacak.''


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!