AIDS paneli: ‘‘Gençlik AIDS'i tanıyacak’’

Güncelleme Tarihi:

AIDS paneli: ‘‘Gençlik AIDSi tanıyacak’’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 1999 00:00

Haberin Devamı

Kadıköy Belediyesi, İstanbul Özel Yeditepe Hastanesi ve AIDS Savaşım Derneği işbirliği ile AIDS Paneli düzenliyor. Amaç, gençleri bu konuda bilgilendirerek, bu hastalıktan korunmanın yanı sıra salgının önlenmesinde aktif bir rol üstlenmelerini sağlamak. Uzman doktorların konu hakkında bilgi vereceği panel, bugün saat 10.30 ile 12.00 arasında gerçekleşecek.

AIDS hastalarının yüzde 50'den fazlasını, 10-24 yaş grubundaki, enerjik ama AIDS konusunda yeterince bilgilendirilmediği için savunmasız kalan çocuk ve gençler oluşturuyor. Ülkemizde resmi verilere göre halen 829 HIV/AIDS'li var. Ancak gerçek sayının bunun çok üzerinde olduğu tahmin ediliyor.

Katılımcılar

Panelde Özel Yeditepe Hastanesi Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Murat Özdemir, Prof. Dr. Şükran Şimşek (AIDS Savaşım Derneği Yönetim Kurulu üyesi), M.Ü. Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi, Dr. Haluk Pektaş (AIDS Savaşım Derneği Yönetim Kurulu üyesi, Eğitimci-Danışman), Dr. Erhan Çetin (AIDS Savaşım Derneği Eğitimci-Danışman), Stayjer Dr. Ayça Akyol (AIDS Savaşım Derneği Gençlik Grubu Üyesi) ve Deniz Yıldız (İ.Ü. Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu AT) yer alıyor. İkramın Bilim İlaç Firması tarafından yapılacığı panel, 5 Ocak günü saat 9.30-12.00 saatleri arasında Kadıköy Belediyesi Kültür Sanat Merkezi’de yer alıyor. (Bağdat caddesi, Haldun Taner Sokak, Caddebostan.)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!