’Ahtapot’ adliyede

Güncelleme Tarihi:

’Ahtapot’ adliyede
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2006 00:00

Muğla’nın Milas İlçesi’nde jandarma ve polisin ortaklaşa düzenlediği Kardeş Operasyonu ile çökertilen ’Ahtapot 2 Çetesi’nin elebaşıları Abdurrahman Uyanık ile Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz’a silahlı saldırının zanlılarından olan Ferhat Çetin, İbrahim Çetin, Murat Çetin ve Serhat Çetin’in de aralarında bulunduğu 50 zanlı, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

150 komando ve 70 polis çevrede kuş uçurtmadı. Zanlılarla birlikte operasyonda ele geçirilen silah, işkence aleti, tapu, çek, senet, evrak, pala, döner bıçağı ve bilgisayarlar da askerler tarafından adliyeye taşındı. Muğla, Aydın ve İzmir’de yaklaşık 300 esnafın iflasına yol açtıkları iddia edilen çete elemanlarının dosyaları, 4 Cumhuriyet Savcısı tarafından incelemeye alındı.

’Orkide’de 17 tutuklama

SAKARYA’da düzenlenen "Orkide Operasyonu" kapsamında gözaltına alınan 21 kişiden 17’si çıkartıldıkları Karasu İlçesi nöbetçi mahkemecesince tutuklandı. Aralarında Gürcistan uyruklu 6 kişinin de bulunduğu zanlılar, "fuhuş yaptırmak, barındırmak, esrar ve silah bulundurmak"la suçlanıyorlar. Gözaltına alınan polis memurları Y.Ö. (41), N.G. (34), H.T. (50) ile Jandarma Astsubay M.Ç. ise fadelerinin ardından serbest bırakıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!