Ahmet Kaya’nın mezarına gidecek

Güncelleme Tarihi:

Ahmet Kaya’nın mezarına gidecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2010 00:00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Paris’in dünyaca ünlü Pere Lachaise mezarlığında yatan sinema sanatçısı Yılmaz Güney ve müzisyen Ahmet Kaya’yı ziyaret edecek.

Sosyalist Enternasyonel’in 14- 17 Kasım arasında düzenlenecek konsey toplantısı için yarın Paris’e gidecek olan Kılıçdaroğlu’nun, özellikle Ahmet Kaya ziyaretinin özel bir anlamı da olacak. Kılıçdaroğlu, 16 Kasım 2000’de Paris’te hayatını kaybeden Kaya’yı, ölümünün 10’uncu yılında mezarının başında anacak.

Paris’te anma

Kemal Kılıçdaroğlu, aralarında, yazar Balzac, soprano Maria Callas, besteci Chopin, yazar Moliere, şarkıcı Edith Piaf, yazar Oscar Wilde ve şarkıcı Jim Morrison gibi dünyanın önde gelen entellektüelleri ile yan yana yatan Yılmaz Güney ve Ahmet Kaya’nın mezarlarına karanfil bırakacak. Kılıçdaroğlu’nun bu adımı CHP’deki değişim sürecinin önemli göstergelerinden biri olacak.

Kılıçdaroğlu, Paris’te Sosyalist Enternasyonel Başkanı, Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup Başkanı Martin Shulz, Alman Sosyal Demokrat Parti Başkanı Sigmar Gabriel, Fransa Sosyalist Partisi Başkanı Martine Aubry’le de bir araya gelecek.
Kılıçdaroğlu, Sosyalist Enternasyonel toplantısına katılan liderlerin yanı sıra, Fransız Sosyalist Partisi’nden hükümet üyesi olan Dışişleri Bakanı Bernard
Kouchner’le de görüşecek.

Diyarbakır’da bayram

Kılıçdaroğlu, Paris’in ardından 20 Kasım’da Ankara’dan Diyarbakır’a gidecek. Diyarbakır’da vatandaşlarla bayramlaşacak olan Kılıçdaroğlu, ardından Şanlıurfa’ya geçecek. Ertesi gün Ankara’ya dönecek olan Kılıçdaroğlu’nun, programının uygun olması halinde Diyarbakır’da BDP yöneticileriyle de görüşmesi bekleniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!