Ahmet Altan'a Le Monde'dan övgü

Güncelleme Tarihi:

Ahmet Altana Le Mondedan övgü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2000 00:00

Haberin Devamı

Dünyanın en seçkin dergilerinden Les Monde Diplomatique, Aralık sayısında, Ahmet Altan'ın Fransa'da yayınlanan 'Kılıç Yarası Gibi' romanıyla ilgili övgü dolu bir yazı yayınlandı.

François Bouchardeau imzalı yazıda, romandan alıntılanan, ‘‘Gerçek aşk kılıç yarası gibidir, yara kapansa da izi kalır.’’ cümlesinin ardından, ‘‘Aynı şey, genelde iyi edebiyat için ve özelde de hikayeler anlatarak bizi büyük tarihin yüreğine götüren bu roman için söylenebilir.’’ denilerek romanın okuyucuda büyük bir iz bıraktığı vurgulandı.

Aynı anda dünyanın bir çok ülkesinde yayınlanan dergideki 'Aşk ve İktidar Oyunları' başlıklı yazıda bu romanın ustalığının, ‘‘Osmanlı İmparatorluğu'nun çöküşüyle ilgili geniş freskin önünde, kişilerin psikolojisini büyük bir derinlikle vermesi’’ olduğu belirtildi.

'Kılıç Yarası Gibi' romanının anlattığı Osmanlı'nın son dönemlerindeki baskıları, yolsuzlukları, jurnalleri özetleyen dergi yayınladığı yazıda, ‘‘Yazar, anlattığı konuyu iyi biliyor,’’ diyerek, Altan'ın da demokrasi mücadelesi sırasında baskılarla, hapis cezalarıyla ve sansürle karşılaştığından söz etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!