Ahmedinejad ile Esad görüştü

Güncelleme Tarihi:

Ahmedinejad ile Esad görüştü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2007 22:51

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi vaadinde bulundular.

Haberin Devamı

Şam'a bir günlük ziyarette bulunan Ahmedinejad, bugün Esad ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından yayınlanan ortak açıklamada, iki liderin Suriye ve Mısır arasındaki mevcut ilişkilerden memnun, tüm alanlarda işbirliğinin sürmesi konusunda dikkatli olduğu belirtildi.

Ahmedinejad, görüşme sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye ile ilişkilerin günden güne, her alanda ve tüm yönlerde ilerlediğini söyledi. Esad da, bu ziyaretin bölgede hızla değişen şartlardaki önemine işaret etti ve iki ülke arasındaki ilişkilerin uzun dönemli olduğunu kaydetti.

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'ın, Şam ziyareti sırasında Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ile de bir araya geldiği belirtilmişti.
Mahmud Ahmedinejad'ın, Nasrallah dışında Hamas'ın sürgündeki siyasi lideri Halid Meşal ve diğer üyelerle de görüştüğü kaydedildi. Hamas yetkilisi İzzet El Rişk, Ahmedinejad'ın, Filistin halkına olan desteğinin süreceği sözünü verdiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!