Ağzı olan konuşuyor

Güncelleme Tarihi:

Ağzı olan konuşuyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2008 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, Irak sınırında tampon bölge oluşturulması ile ilgili söylentilere tepki göstererek, "Ağzı olan konuşuyor. Tampon bölgeye gerek yok" dedi.

Erdoğan, Dış Ticaret Haftası açılış töreninden ayrılırken Bakanlar Kurulu’nda tampon bölgenin gündeme gelip gelmeyeceği sorusu şunları söyledi: "Genelkurmay Başkanımız tam aksini söyledi. Burada tampon bölge gibi bir şeye şu anda zaten gerek yok, olması gerekenler de yapılıyor. Bir zamanlar gündemdeydi. Ağzı olan konuşuyor. Aynı şekilde karakollarla ilgili söylenen şeyler oldu. Bunlar bilerek bilmeyerek konuşuluyor. Bizler bu konuyu da Genelkurmayımızla görüştük. Yatırımlarımızı hemen şu andan itibaren başlayıp 2009 sonuna kadar yoğun bir şekilde sürdüreceğiz. İlk etapta 167 karakol yapımı var. Maliyeti de 250 ila 300 trilyon arasında. 2009 yılı sonuna kadar tamamlamayı hedefliyoruz inşallah."

Barzani’ye davet yok

Erdoğan, Kuzey Irak’taki bölgesel Kürt yönetiminin başbakanı Neçirvan Barzani’nin Türkiye’ye davet edilip edilmeyeceği yönünde bir soruya da söyle yanıt verdi: "Davet diye bir şey yok. Bu konular alt düzeyde yürütülen çalışmalardır. Bu çalışmalarla bizler 5 Kasım sürecinde başlattığımız ABD-Türkiye-Irak üçlü mekanizmasını daha yoğun bir şekilde anlık istihbarattan daha farklı bir noktaya ulaştıralım istiyoruz. Bu stratejimizin bir adımıdır. Bu adımı atmak için şu anda bazı çalışmalar yapılıyor. Silahlı Kuvvetlerimiz, terör kamplarına yönelik adımları gerçekleştiriyor. Bizler anlık istihbaratı değerlendirirken istiyoruz ki, merkezi Irak yönetimi ile özellikle terör kamplarının yoğun olduğu gerek Haftanin, Avaşin, Zap gibi bölgelerdeki çalışmalarda da yoğunlaşıyoruz, yoğunlaşacağız."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!