Ağrı'da tavuk satışları yasaklandı

Güncelleme Tarihi:

Ağrıda tavuk satışları yasaklandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2006 15:22

Ağrı'da, kuş gribi şüphesine karşı canlı tavuk satışlarının yasaklanması kararlaştırıldı.

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nde ortaya çıkan kuş gribi şüphesine karşı Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyonu, Vali Yardımcısı Nevzat Şengök başkanlığında toplandı. Vali Yardımcısı Şengök, yaklaşık 3 saat süren toplantıdan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, il dışından getirilen canlı tavukların kente girişine izin verilmemesi ve canlı kanatlı hayvan satışı yapılan pazarların denetimlerinin artırılması yönünde birtakım kararlar alındığını söyledi.

KANATLILAR KAPALI MEKANLARDA TUTULACAK

Şengök'ün verdiği bilgilere göre, köylerde kanatlılar tedbir açısından kapalı mekanlarda tutulacak, dışarıda gezdirilmeyecek, bunun için gerekli önlemler alınacak. Hayvan nakli yapan araçlar olası bulaşmaları önlemek amacıyla dezenfekte edilecek. Hayvan ve ürünlerinin sevklerinde veteriner sağlık raporu ve menşe şahadetnamesi mutlaka aranacak, ilgili birimler kontrollerde bunlara dikkat edecek. Sınırlardan kaçak hayvan geçişinin önlenmesi konusunda tüm birimlerin koordineli çalışması sağlanacak.Vatandaşlardan hasta ve ölü bulunan göçmen kuşların en kısa sürede tarım il ve ilçe müdürlüklerine bildirilmesi istenecek.

Tarım il ve ilçe müdürlüklerinde, söz konusu hastalık şüphesinde veya hastalığın ortaya çıkışında kullanılmak üzere koruyucu tulumlar, gözlükler, maskeler ve eldivenler ile gerekli dezenfektenler ile kanatlı hayvanları öldüren gazlar bulundurulması sağlanacak. Göçmen su kuşlarının hastalığın yayılmasında taşıyıcı rol oynadığı dikkate alınarak göl, gölet ve benzeri yerlerdeki ilgili birimler uyarılacak. Ölüm olan bölgelerde ilgili birimlerce çok iyi dezenfeksiyon işlemi yapılması sağlanacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!