Ağrı'da bir uzman çavuş şehit

Güncelleme Tarihi:

Ağrıda bir uzman çavuş şehit
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2015 15:10

Ağrı'nın Doğubayazıt ile Van’ın Çaldıran ilçelerini birbirine bağlayan karayolunda araçları yakan PKK’lı teröristler, çatışma sırasında 1 askeri şehit etti, İranlı otobüs muavinini öldürdü, 3 İranlıyı da yaraladı. Şehit edilen uzman onbaşının Muhammet Oruç olduğu belirlendi.

Haberin Devamı

PKK’lı teröristler, Doğubayazıt - Çaldıran karayoluna bugün saat 11.30’da Çetenli Köyü Sonkaya mevkiinde kesti ve araçları durdurdu. Sürücülere bir süre bölücü propaganda yapan teröristler, ulaşıma kapattıkları yolda 3 TIR ile 2 kamyonu ateşe verdi. Bu sırada teröristler yoldan geçen, ancak durmayan İran plakalı bir yolcu otobüsüne de ateş açtı. Açılan ateş soncu İran plakalı otobüsün muavini hayatını kaybederken, 3 İranlı da yaralandı. Yaralı İranlılar Doğubayazıt’ta hastaneye kaldırıldı.

Ağrıda bir uzman çavuş şehit

Ardından olay yerine gelen Patnos Komando Alayı’na bağlı time teröristler uzun namlulu silahlar ve roketlerle ateş açtı. Açılan ilk ateş sırasında 1 uzman onbaşı şehit oldu. Yaklaşık 2 saat süren çatışma sırasında, teröristler Tendürek Dağı’na doğru kaçtı. Çatışma sırasında helikopterler de bölgedeki hedefleri ateş altına aldı.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Doğubayazıt- Çaldıran karayolu ulaşıma kapandığı için her iki yönde de araç kuyrukları oluştu.

Ağrıda bir uzman çavuş şehit

ŞEHİDİN İSMİ BELLİ OLDU

ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde yol keserek araçları ateşe veren teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, şehit edilen uzman onbaşının Muhammet Oruç olduğu belirlendi.

Ağrıda bir uzman çavuş şehit

Doğubayazıt ilçesine bağlı Çetenli köyü Somkaya mevkisinde yol kesen terör örgütü mensuplarının durdurdukları araçları ateşe vererek, olay yerine giden askerlere de silahla saldırmaları sonucu, şehit edilen uzman onbaşının isminin Elazığ doğumlu Muhammet Oruç olduğu ve ailesinin Adana Yüreğir'de yaşadığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Şehit Uzman Onbaşı Oruç'un cenazesinin helikopterle Erzurum Adli Tıp Kurumu'na gönderildiği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!