Agos Kafes davasıyla müdahil oldu

Güncelleme Tarihi:

Agos Kafes davasıyla müdahil oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2010 10:28

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Kadir Sağdıç ile eski Kuzey Deniz Saha Komutanı emekli Koramiral Ahmet Feyyaz Öğütçü'nün de aralarında bulunduğu 33 sanığın yargılandığı “Kafes eylem planı”na ilişkin davada Agos Gazetesi avukatlarının müdahil olma taleplerini kabul etti.

Haberin Devamı

Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Kadir  Sağdıç ile eski Kuzey Deniz Saha Komutanı emekli Koramiral Ahmet Feyyaz  Öğütçü'nün de aralarında bulunduğu 3'ü tutuklu 33 sanığın “Ergenekon silahlı  terör örgütüyle doğrudan bağlantılı olarak kafes operasyonu eylem planını hayata  geçirmek üzere faaliyet yürüttükleri” iddiasıyla yargılandıkları davaya müdahil  olmak isteyen Agos gazetesi avukatlarının talebi kabul edildi.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, Agos gazetesi ve  gazetenin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Aris Nalcı adına katılan avukatlardan  Fethiye Çetin, davaya müdahil olma yönündeki taleplerini dile getirdi.

Tutuksuz sanıklardan Metin Samancı da davanın askeri mahkemede görülmesi  gerektiğini savunarak, bu yönde karar verilmesini talep etti.

Duruşmaya ara vererek talepleri değerlendiren mahkeme heyeti, Agos  gazetesi avukatlarının davaya müdahil olarak kabul edilmelerine karar verdi.  Mahkeme heyetinin bu kararına üye hakim Oktay Kuban'ın karşı oy kullandığı  açıklandı.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Samancı'nın talebini ise reddetti.
     
3 TUTUKLU SANIK ADLİYEDE

Haberin Devamı

Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Kadir Sağdıç ile eski Kuzey Deniz Saha Komutanı emekli Koramiral Ahmet Feyyaz Öğütçü'nün de aralarında bulunduğu 33 kişi hakkında “Ergenekon silahlı terör örgütüyle doğrudan bağlantılı olarak kafes operasyonu eylem planını hayata geçirmek üzere faaliyet yürüttükleri” iddiasıyla açılan davanın 3 tutuklu sanığı, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine getirildi.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesinde ilk duruşması yapılacak davanın tutuklu sanıkları Albay Mücahit Erakyol, Albay Levent Gülmen ve Yarbay Halil Özsaraç, Hasdal Askeri Cezaevinden Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine götürüldü.

Tutuklu sanıklar adliyeye girerken binanın önünde bekleyen bazı yakınları alkışlayarak “Kahramanlar” diye bağırdı. Bu sırada sanıklardan biri, yakınlarına selam verdi.

Duruşma nedeniyle geniş güvenlik önlemi alınan adliye binasına bazı tutuksuz sanıklar da Merkez Komutanlığına bağlı bir araçla hakim ve savcıların giriş yaptığı Çırağan Caddesi'ndeki kapıdan alındı.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan davanın 65 sayfalık iddianamesinde, emekli Koramiral Ahmet Feyyaz Öğütçü, Koramiral Kadir Sağdıç, Tuğamiral Mehmet Fatih İlgar'ın “Ergenekon silahlı terör örgütüyle doğrudan bağlantılı olarak kafes operasyonu eylem planını hayata geçirmek üzere faaliyet yürüten yasa dışı örgütlenmede 'danışma kurulu' adı altında emir ve komuta yetkisini haiz örgüt mensubu oldukları” belirtiliyor.

İddianamede, Mücahit Erakyol, Deniz Erki, Tanju Veli Aydın, Emre Sezenler, Hüseyin Doğancı, İsmail Bak, Metin Samancı, Levent Gülmen, Aydın Ayhan Saraçoğlu, Bülent Aydın, Bora Coşkun, Süleyman Erharat, Murat Aslan, Emre Tepeli, İbrahim Öztürk, Halil Özsaraç, Gürol Yurdunal, Ümit Özbek, Bülent Karaoğlu, Daylan Muslu, Hüseyin Erol, Mehmet İnce, Alpay Belleyici, İsmail Zühtü Tümer, Levent Olcaner, Özgür Erken, Metin Fidan, Türker Doğanca, Mesut Adanur ve Metin Keskin'in eylemlerinin de “Ergenekon silahlı terör örgütüyle doğrudan bağlantılı olarak kafes operasyonu eylem planını hayata geçirmek üzere faaliyet yürüten yasa dışı örgütlenmenin üyesi olma” suçunu oluşturduğu kaydediliyor.

İddianamede, tüm sanıkların TCK'nin 314. maddesinin 2. fıkrası ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun 5. maddesi uyarınca 7,5 ile 15'er yıl arasında hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!