Ağlardan jaws çıktı

Güncelleme Tarihi:

Ağlardan jaws çıktı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2009 11:58

ÇANAKKALE Boğazı’nda avlanan ‘Uysal 1’ teknesinin ağlarına, 1 ton sardalyanın yanı sıra 3 metre uzunluğunda, 200 kilo ağırlığında bir köpek balığı da takıldı. ‘Kamçı Kuyruk’ cinsi köpek bağlığı ürküttü.

Avlanmak için gece boğaza açılan ‘Uysal 1’ adlı gırgır teknesi, sardalya sürülerini yakalamak için Gelibolu İlçesi açıklarında ağ attı. Reis Naci Karabiber’in önderliğinde ağları toplayan balıkçılar, ürkütücü bir sürprizle karşılaştı. Ağların arasında, parmak büyüklüğünde 1 ton sardalyanın yanı sıra ince uzun kuyruklu, 3 metre uzunluğunda ve 200 kilo ağırlığında bir köpek balığı görüldü. ‘Kamçı Kuyruk’ cinsi köpek balığı görüntüsüyle ürküttü. Çanakkale İskelesi’ne getiren köpek balığı vatandaşların ilgi odağı oldu.

Reis Naci Karabiber, “Bu köpek balığı halk arasında ‘Kamçı Kuyruk’ olarak biliniyor. Ama bilimsel olarak adı ‘Sapan’ cinsi. Biz sardalya sürüsü için denize ağ bırakırken bu köpek balığını görmemiştik. Ama ağlardan köpek balığı çıktı. 200 kilo ağırlığındaki bu köpek balığı henüz yavru sayılır. Çünkü bu tür köpek balıklarının uzunluğu 6 metreye, ağırlığı ise 1 tona kadar çıkabiliyor. Aslında bu cins köpek balıkları daha çok Ege Denizi’nde görülüyor. Ama bu kez Marmara Denizi girişinde denk geldi” dedi.

Tekneden çıkarılan 60 kasa sardalya kamyonete yüklendikten sonra yerde bekleyen dev köpek balığı 6 kişi tarafından güçlükle kaldırılıp kamyonete kondu. Köpek balığının ihraç edileceği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!