Ağlamayı, gülmeyi unutan kadın

Güncelleme Tarihi:

Ağlamayı, gülmeyi unutan kadın
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2005 01:42

Güzellik uzmanı Özlem Tekol’un yüzünün sağ tarafı, kulak zarı ameliyatı sırasında sinirleri kesilince felç oldu. Gülmeyi, ağlamayı özlediğini söyleyen genç kadın, şimdi yüzünü bu hale getiren doktorlardan hukuk yoluyla hesap soruyor.

BAHÇEŞEHİR’de bir güzellik merkezinde çalışan 25 yaşındaki Özlem Tekol, tam 8 aydır ne gülebiliyor ne de uyurken gözlerini kapatabiliyor. Yüzünün sağ tarafı artık onun için yok. Konuştuğu, güldüğü zaman sağ tarafı işlevini tamamen yitirdiği için yüzü sola doğru kayıyor. Ameliyattan sonra hayata o kadar küsmüş ki makyaj bile yapmak içinden gelmiyor ama ruj sürmeyi çok özlemiş. ‘Dudağım sürekli kaydığı için sürdüğüm ruj dağılıyor. Bir aynanın önünden geçerken korkuyorum. Gerçek yüzümü özlüyorum. Keşke onlara baktığımda eski Özlem’i gösterseler’ diye konuşurken gözleri, çalıştığı güzellik salonunun hemen her köşesinde bulunan aynalardan birine takılıyor.

Sağ kulağında yüzde 30 oranında işitme kaybı ve 7 yıldır akıntı olan Özlem Tekol, daha önce SSK’ya bağlı olan Samatya’daki İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Opr. Dr. Mehmet Fazıl Yazıcı’ya muayene oldu. Opr. Dr. Yazıcı, kulak zarı delik olan Tekol’a 7 Ekim’e ameliyat tarihi verdi. Ancak o gün bir toplantısı olduğu için 4.5 saat süren ameliyatı onun yerine, Opr. Dr. Özden Us yaptı.

APAR TOPAR İKİNCİ AMELİYAT

Ameliyattan çıktıktan sonra şiddetli baş ağrısı ve mide bulantısı çeken Özlem Tekol, ne olduğunu anlayamadan ertesi gün apar topar tekrar ameliyata alındı.

Tekol, 10 gün yattığı hastanede yaşadıkları için ‘İkinci ameliyatı, Doktor Mehmet Fazıl Yazıcı gerçekleştirdi. Bir şeylerin ters gittiğini anlayınca ikinci ameliyatı neden yapmak istediklerini sordum. Mide bulantısı ve baş ağrılarımın sebebini öğrenmek için olduğunu söylediler. Bana pek inandırıcı gelmedi’ dedi.

KEŞKE KULAK ZARIM DELİK KALSAYDI

İkinci ameliyatın gerçek nedenini narkozun etkisinden kurtulduğunda anladığını söyleyen Tekol şöyle devam etti: ‘Hastanenin tuvaletindeki aynada yüzümün sola doğru kaydığını ve sağ gözümü kapatamadığımı fark ettim. Meğer birinci ameliyatta, sağ yüz sinirimi kesmişler. İkinci ameliyatta da bunu düzeltmek için boynumdan 2 santimetre sinir alıp oraya eklemişler. Ama nafile. Sağ tarafım felç olmuştu.’ Kendisini ameliyat olduğuna pişman ettirdiklerini söyleyen Tekol, ‘Keşke kulak zarım delik kalsaydı’ dedi.

Gözüm yüzünden neredeyse dayak yiyordum

Yüzü felç olduktan sonra yaşadıklarını anlatmakla bitiremeyen Özlem Tekol, ‘Psikolojim bozulduğu için erkek arkadaşımdan ayrıldım. 5 ay çalışamadım. Unutkanlık başladı. Sinirlerim gergin olduğu için geceleri saat başı uyanıyorum. Her gece, sağ gözüm kurumasın diye göz damlası damlatıyorum. Bir keresinde arkadaşlarımla kafede otururken karşı masada kız arkadaşıyla oturan bir çocuk, sadece sol gözüm kapandığı için ona göz kırptığımı sanıp neredeyse beni dövüyordu’ diye sıralıyor hayatındaki olumsuzlukları.

50 milyar liralık tazminat davası açtı

Özlem Tekol, Opr. Dr. Özden Us, Asistan Dr. İlker Çavuşoğlu ve Sağlık Bakanlığı aleyhine Fatih 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde 50 milyar liralık maddi-manevi tazminat davası açtı. Tekol’a hukuk mücadelesinde, daha önce Haseki Hastanesi’nde yine kulak zarı ameliyatında sinirleri kesildiği için yüzünün sağ tarafı felç olan ve doktorlarına dava açan Leyla Karlıdağ’ın avukatı Rahile Erdoğan destek veriyor. Avukat Rahile Erdoğan, ‘Profesörler, müvekkilimin yüzünün bir daha hiç eski haline gelemeyeceğini söyledi. Doktorlar burada büyük oranda kusurlu. Davayı kazanacağımıza inanıyorum’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!