Ağladı, yardım arttı

Güncelleme Tarihi:

Ağladı, yardım arttı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2006 00:00

Pakistan’a yardım çağrısı yaparken gözyaşlarını tutamayan ANAVATAN lideri Erkan Mumcu, Kızılay’a bu ülke için yapılan yardımların yüzde 25 artmasına neden oldu. Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, Erkan Mumcu’ya teşekkür mektubu gönderdi.

ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu’nun gözyaşlarıyla başlattığı Pakistan’a yardım kampanyasının olumlu sonuçları alındı. Kampanyanın ardından Kızılay’a yapılan yardımların bir günde yüzde 25 arttığı ortaya çıktı. Kızılay, Mumcu’ya mektup yazarak, teşekkür etti.

Mumcu, geçen haftaki grup toplantısında Pakistan’daki depremzedelere daha fazla yardım yapılmasını istemişti. Mumcu, bankaların her şubesinden yatırılabilecek 150 YTL karşılığında vekaletle kurbanların Pakistan’da kesilebileceğini ifade etmişti. Bu olaydan sonra Kızılay’ın Pakistan’a yaptığı yardım kampanyasında önemli bir artış yaşandı. Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, Mumcu’ya yazdığı mektupta, artışı rakamlarla dile getirerek, şunları söyledi:

BÜYÜK DESTEK VERDİNİZ "Şahsınızın, derneğimizin düzenlemiş olduğu ’kurbanlarınız Pakistan için kampanyasına’ sağladığı desteğin manevi katkısının maddi değerinden çok daha fazla olduğunu belirtmek istiyorum. Çalışmalarımızı büyük bir istek ve şevkle yapma yönünde bize destek sağladığınızı bilmenizi isterim. Şahsınızın yapmış olduğu destek çalışmaları sonrasında kampanyamıza katılım yüzde 25 oranında artmış ve 05.10.2006 günü bir günlük bağış sayımız 9 bin 752 olarak gerçekleşmiştir. Destek ve ilginizden dolayı şükran dileklerimi sunar, bu vesile ile mübarek bayramızını kutlar, bundan sonraki çalışmalarımıza sağlayacağınız katkılara şimdiden teşekkür ederim." Nuray BABACAN / ANKARA

Kendimi tutamadım

ANAVATAN Partisi Genel Başkanı Mumcu, Pakistan ulusal şairi Muhammed İkbal’in şiirini okuduktan sonra duygulanıp ağlamış ve konuşmasına bir süre ara vermişti. Mumcu, Hürriyet’e yaptığı değerlendirmede, böyle bir şeyi öngörmediğini belirterek, şöyle dedi: "Kendimi kontrol edemedim. Biraz daha devam etseydim, gözyaşlarımı tutamazdım. Kesmek zorunda kaldım. Ne hissettiğimi anlatamam. İnsanlık hali, ne yapabilirim. Öngörmediğim bir şeydi. Sonra yaptığım konuşma planladığım konuşma değildi. "

Pakistan

yolcusu


Mumcu, 13 Ocak’ta Karaçi’ye uçacak. Üç gün Pakistan’da kalacak Mumcu, deprem bölgesinde incelemelerde bulunduktan sonra Devlet Başkanı Pervez Müşerref’le buluşacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!